Nieuws

McLaren-dochter Lavoie dicht bij overname VanMoof

VanMoof lifestyle
© VanMoof
Op 18 juli ging fietsenfabrikant VanMoof failliet. Sindsdien wordt er naar een overnemer voor het bedrijf gezocht.

De Britse e-stepfabrikant Lavoie, een dochterbedrijf van McLaren, staat dicht bij een overname van VanMoof. De Nederlandse fietsenmaker ging een aantal weken geleden failliet. Sindsdien ontving VanMoof enkele overnameboden, waaronder één van Micromobility.com. Dat bod draaide echter op niets uit: Reuters bericht nu dat gesprekken tussen Lavoie en VanMoof zich intussen in een gevorderd stadium bevinden.

Lavoie legt zich al enige tijd toe op de ontwikkeling en productie van diverse elektrische steps. Het eerste model daarvan werd deze zomer gelanceerd. Meteen wist het bedrijf daarmee flink wat aandacht te scoren. De steps werden ontworpen door Ian Cullum, die ook het design van menig Aston Martin en Jaguar op zijn naam heeft staan. Ze zien er fris uit, anders dan de vouwbare steps die je zo dikwijls door de stad ziet rijden.

De Lavoie Series 1 weet zich verder te onderscheiden door een uniek vouwmechanisme. ‘Flowfold’ heet die techniek: met een druk op de knop vouwt de step zichzelf op. Op andere steps zul je die technologie niet snel tegenkomen, aangezien Lavoie de techniek patenteerde.  

Genoeg over e-steps, VanMoof maakt(e) natuurlijk fietsen. Lavoie zou bij een overname zoveel mogelijk delen van het fietsenbedrijf willen overnemen. Daarmee waagt het merk een tweede stap in de wereld van de micromobiliteit. In plaats van enkel stepjes zou het dochterbedrijf van McLaren binnenkort dus ook elektrische fietsen kunnen aanbieden, waarmee het oplossing kan bieden voor zo goed als elk traject.

Puur op basis van looks passen de merken ook goed bij elkaar. Voor de steps werd flink ingezet op een fris design, terwijl VanMoof zijn fietsen ook steeds een hippe, industriële uitstraling wist mee te geven.

De vraag blijft alleen of het deze keer tot een overname komt. Curator Jan Padberg zegt tegen Reuters dat hij niet kan ingaan op vragen over specifieke boden. Wel kon de curator vertellen dat er nog “verschillende partijen” geïnteresseerd zijn in een overname van VanMoof.

Uitgelicht artikel VanMoof e-bike Fietsfabrikant VanMoof is failliet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business