Nieuws

Samsung Galaxy SmartTag 2 kreeg nieuw design, lancering in oktober

Samsung SmartTag
© Unsplash / Silivan Munguarakarama
Samung brengt binnenkort een nieuwe bluetooth-tracker uit: de Samsung Galaxy SmartTag 2. Dit is wat we ervan weten.

De lancering van de Samsung Galaxy SmartTag 2 komt alsmaar dichterbij. Hoe dichtbij is moeilijk te zeggen, aangezien een precieze lanceringsdatum nog steeds niet gekend is. De meest recente lekken situeren de lancering echter ergens in oktober.

Met de lanceringsdatum die dichterbij komt is het maar logisch dat er meer en meer over het apparaat bekend wordt. Inmiddels doken er al foto’s op van de nieuwe SmartTag, die laten zien dat de bluetooth-trackers een volledig nieuw ontwerp kregen. Samsung stapt af van het vierkantige ontwerp met ronde hoeken en gaat deze keer voor een vorm die meer aan een deurhanger doet denken.

Het nieuwe design biedt daarbij een veel groter gat, waarmee je de SmartTag aan je sleutelbos kan hangen. De ring waaraan je sleutelbos hangt is vermoedelijk zo dik niet. Toch kan het grotere gat ervoor zorgen dat de SmartTag 2 beter in je broekzak past dan zijn voorganger: dankzij het grotere gaatje is meer beweging rond de ring mogelijk.

Niet enkel bluetooth

Als het over trackers zoals de SmartTag 2 gaat, worden ze vaak ‘bluetooth-trackers’ genoemd. Die benaming zal voor de SmartTag 2 slechts een deel van de lading dekken. Naast bluetooth LE zal de tweede Samsung-tracker ook Ultra-Wideband (UWB) ondersteunen. De originele SmartTag ondersteunde enkel bluetooth, voor UWB moest je de Galaxy SmartTag+ aanschaffen. Dat zal deze keer niet gebeuren: met de SmartTag 2 haal je meteen een apparaat in huis dat beide standaarden ondersteunt.

De SmartTag 2 zal bovendien beschikbaar zijn in twee kleuren: wit en zwart. Of de fabrikant na verloop van tijd met meer kleurrijke opties komt is niet geweten – makkelijker te vinden zullen de trackers met een nieuw kleurtje in ieder geval niet worden. De trackers zouden zowel individueel als in een bundel van vier te krijgen zijn. Hoeveel dat zou kosten weet alleen Samsung, maar zij deelden nog geen officiële informatie over de Galaxy SmartTag 2. Uitsluitsel over de prijs zal dus mettertijd moeten komen.

Uitgelicht artikel Stalking via AirTag Samenwerking tussen Google en Apple moet stalking via trackers verhelpen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business