Nieuws

Google Chrome laat je wachtwoorden delen met zes anderen

Google Chrome
© Google
Google maakt het straks mogelijk om alle wachtwoorden die je in Chrome opgeslagen hebt te delen met maximaal zes gebruikers in je gezinsgroep.

De wachtwoorden in je browser zomaar delen lijkt eng, maar aangezien je zelf bepaalt wie er toegang krijgt tot je Google-gezinsgroep, zou je volgens de techreus helemaal safe moeten zitten. Het is techgeek Leopeva64 die de Share-knop ontdekte in de vernieuwde Google Wachtwoordmanager.

“Nadat je op de Share-knop klikt (bij een specifieke account in de wachtwoordmanager, nvdr.) krijg je een dialoogvenster te zien dat de leden van je gezinsgroep toont. Zo kan je het wachtwoord voor het account in kwestie dan delen met die leden, maar jammer genoeg werkt het nog niet”, aldus de techspecialist. Bij TechPulse hebben we het ook even gecontroleerd, maar wij zagen de Share-knop nog niet zien staan.

“Als je geen gezinsgroep hebt, zal het dialoogvenster je laten weten dat het (voorlopig) enkel mogelijk is om wachtwoorden te delen met andere leden van een gezinsgroep. Je zal worden doorgelinkt naar een website waar je een gezinsgroep kan aanmaken”, geeft de X-gebruiker nog mee.

Gezinsgroep maken

Een gezinsgroep hebben kan wel handig zijn. Zo kan je zonder te veel gedoe een agenda delen, net als Google Foto’s en een Google Play- of Google One-account. Om een gezinsgroep aan te maken tik je rechtsboven op je profielicoon en kiest je voor de Instellingen. Navigeer vervolgens naar Gezin en Gezinsleden beheren. Daar kan je Gezinsleden uitnodigen. In principe moeten kinderen minstens 13 jaar oud zijn om deel te kunnen uitmaken van een Gezinsgroep. Een kandidaat-lid moet ook in hetzelfde land wonen.

De nieuwe optie voor het delen van wachtwoorden wordt vermoedelijk gefaseerd uitgerold. Wanneer onze regio aan de beurt is, zal snel blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business