Nieuws

Google kan je Pixel Watch niet maken bij defecten

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Gaat je Google Pixel Watch kapot? Dan heb je ‘pech’: de zoekgigant zegt zijn smartwatches niet te kunnen repareren en stuurt meteen aan op een vervanging.

In een wereld waarin we steeds vaker nadenken over onze impact op het klimaat, lijkt Google zonder na te denken Pixel Watches tot e-waste te verklaren. Dat is de conclusie die The Verge trekt na een reactie van Google over uitstaande reparatieverzoeken voor de Pixel Watch. Google meldt immers “geen reparatiemogelijkheden” te bieden voor de Wear OS-smartwatch.

Klanten die met een defect horloge zitten, hebben daarmee slechts één optie: vervangen. Daar lijkt de zoekgigant ook steevast op aan te sturen. “Als uw horloge beschadigd is, kunt u contact opnemen met het klantenserviceteam voor de Google Pixel Watch om uw vervangingsopties te controleren”, laat Google weten in een reactie.

E-waste

Kortom: de Pixel Watch wordt in één klap omgetoverd tot e-waste als er iets beschadigd raakt. Voor klanten met een beschadigd scherm – wat niet binnen de garantie valt – levert de handelswijze ook een forse kostenpost op. Ze moeten immers de kosten voor een geheel nieuwe Google Pixel Watch ophoesten. Waarom er geen reparatieopties geboden worden voor de Pixel Watch, is onduidelijk.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Google Pixel 8 krijgt veel langer software-updates

Niettemin omdat de smartwatch zich vrij eenvoudig laat repareren, stelt iFixit. De website nam het horloge reeds zelf onder handen en concludeerde dat het scherm zich eenvoudig laat vervangen. Als gebruiker kun je zo’n reparatie helaas niet zelf uitvoeren – er zijn vooralsnog geen onderdelen voor de smartwatch beschikbaar; niet via Google, noch via derde partijen.

‘Scherm gaat vaak stuk’

Juist dat scherm raakt bij veel gebruikers beschadigd. Hoewel het afgeronde scherm chique oogt, is het bovenal heel kwetsbaar. Een tik tegen een ander oppervlak kan er al toe leiden dat het glazen paneel breekt.

Intussen wordt de hoop gevestigd op Google’s aanstaande Pixel Watch 2. Of die smartwatch wel gerepareerd kan worden, moet mettertijd blijken. We houden het alvast voor je in de gaten.

googlegoogle pixel watch 2mobielpixel watch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen