Nieuws

Specificaties Pixel Watch 2 zijn bekend

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Google heeft in aanloop naar de lancering van de Pixel Watch 2 het horloge aangemeld bij zijn Play Console.

Verwacht wordt dat Google de Pixel Watch 2 in de herfst lanceert. Op datzelfde moment zou het merk ook meteen de Pixel 8 en Pixel 8 Pro introduceren. Van de smartwatch is reeds gekend dat hij grotendeels hetzelfde ontwerp meekrijgt. Wel is de behuizing voortaan gemaakt van aluminium, in tegenstelling tot de roestvrij stalen behuizing van de OG Pixel Watch. Gedacht werd dat Google het horloge verder van Samsungs Exynos W930-chipset zou voorzien. Dit blijkt nu echter onjuist.

Snapdragon W5 Gen 1

Die informatie is afkomstig van Google’s Play Console. Daarin moeten fabrikanten zowel telefoons als smartwatches aanmelden die van de Play Services gebruikmaken. Dat geldt ook voor de Google Pixel Watch 2. Op de Play Console werd deze aangemeld onder modelnaam ‘eos’, een codenaam die reeds aan de smartwatch werd gelinkt. Daardoor weten we nu ook dat Google de Pixel Watch 2 van Qualcomms Snapdragon W5 Gen 1-chipset voorziet (SW5100).

Uitgelicht artikel Wear OS 4 smartphone wisselen Wear OS 4 lost belangrijkste pijnpunt smartwatches op

De registratie maakt verder melding van 1,8-1,9 GB RAM. Kortom: de smartwatch biedt 2 GB RAM, net als de huidige Pixel Watch. Over het schermformaat wordt in de specificatielijst niet gesproken. Wel krijgt het scherm een resolutie van 384×384 pixels. Dit is net iets lager dan de resolutie van zijn voorganger, aan 450×450 pixels. Het formaat blijft naar verluidt wel gelijk, met een 1,2-inch OLED-scherm. BOE zou verantwoordelijk zijn voor de productie van dit scherm.

Wear OS 4

Wat verder vaststaat is dat de Pixel Watch 2 standaard op Wear OS 4 draait. Volgens de Play Console draait de smartwatch namelijk op Android 13; het besturingssysteem waar Wear OS 4 op gebaseerd is. Dit besturingssysteem zou voorzien zijn van Google’s Material You-designtaal én neemt de tinten van je achtergrond over voor dynamische systeemthema’s.

Over prijzen van de nieuwe smartwatch zijn voorlopig geen details gekend. Ook is niet bekend of de smartwatch in België wordt uitgebracht. Volgens geruchtenmakers zou Google dit jaar wel voor het eerst zijn Pixel-smartphones in België uitbrengen.

googlemobielpixel watchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals