Nieuws

Fitbit Charge 6 duikt op in officiële renders

Fitbit Charge 5
© Fitbit
Verwacht wordt dat Fitbit later deze week de Charge 6 lanceert. MySmartPrice heeft dinsdag renders van de Fitbit Charge 6 gedeeld die het volledige ontwerp onthullen.

Via X (voorheen Twitter) verscheen vorige week plots een teaservideo van een nieuw Fitbit-product. Hoewel Google geen uitleg bood bij de video, was meteen duidelijk dat het om de Charge 6 ging. Het ontwerp van de getoonde smartwatch leek immers vrijwel identiek aan de Fitbit Charge 5. Dinsdag is dat vermoeden bevestigd door MySmartPrice, dat renders van de Charge 6 heeft gepubliceerd.

Eindelijk: een fysieke knop

Op de renders zien we een wearable die visueel identiek is aan de Fitbit Charge 5. Er is één detail dat bevestigt dat het om een nieuw Charge-model gaat: de fysieke knop langszij. Op oude modellen was zo’n drukknop steeds afwezig. Vorig jaar besloot het Fitbit-team de knop nog te introduceren op de Versa 4 en Sense 2. Nu krijgt de Fitbit Charge 6 dus dezelfde behandeling.

Verder is nog gekend dat het sporthorloge in drie kleuren beschikbaar komt: beige, oranje en zwart. Standaard wordt de wearable geleverd met een rubberen sportbandje. Gebruikers kunnen dit bandje zelf vervangen. Daarvoor geldt wel dat de nieuwe bandjes gemaakt moeten zijn voor Fitbit-horloges, gezien reguliere horlogebandjes niet passen op de wearables.

Geen drastische verandering(en)

Qua specificaties zou de Fitbit Charge 6 veel overeenkomsten bieden met de Charge 5. Toch zijn de gelekte details vooralsnog schaars en bovendien heel onzeker.

Als de Charge 6 inderdaad een hernieuwde Charge 5 is, krijgt hij in elk geval een Always-on-display, GPS-ondersteuning en een hartslagsensor mee. Ook kon zijn voorganger SPO2-metingen uitvoeren. Het AMOLED-scherm van zijn voorloper meet verder 1,04 inch. De accu van die wearable houdt het tot één week uit en is binnen twee uur volledig opgeladen. Of dat ook weer geldt voor de Charge 6, moet nog blijken.

Uitgelicht artikel fitbit tracker smartwatch google login optie verwijderd Fitbit verwijdert Google-inlogoptie

Lang laten de details niet op zich wachten. De Google-dochter houdt op 28 september een event voor de lancering van nieuwe Fitbit-producten. Naast de Charge 6 verwachten we ook een nieuw Ace- of Luxe-model.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business