Nieuws

iPad Mini 7 komt toch wél in 2023

Apple iPad Mini
© Apple
Brengt Apple wel of geen nieuwe iPad Mini uit in 2023? Eerdere geruchten weerspraken de komst van de iPad Mini 7, terwijl DigiTimes de komst nu juist lijkt te bevestigen.

Apple bracht de iPad Mini 6 een tweetal jaar geleden op de markt. Oud is de huidige iPad Mini – zeker niet voor Mini-maatstaven – dan ook niet te noemen. Toch zou er een nieuw model in de pijplijn zitten, beweert DigiTimes. De website zegt bevestiging te hebben gekregen dat de iPad Mini 7 in 2023 wordt uitgebracht. Wanneer een mogelijke lancering zou moeten plaatsvinden, wordt nog in het midden gelaten.

Het is zeker en vast niet de eerste keer dat een iPad Mini-upgrade wordt besproken. Mark Gurman gaf eerder dit jaar te kennen dat een licht geüpgradede iPad Mini in 2023 ‘zou kunnen verschijnen’. Gurman hield daarbij wel een slag om de arm: zeker is het dus allerminst.

Apple-analist Ming-Chi Kuo ziet het gewoon niet gebeuren. Volgens Kuo brengt Apple dit jaar geen nieuwe iPad-modellen uit. Bovendien zou Apple pas in het eerste kwartaal van 2024 starten met de massaproductie van een zevende generatie iPad Mini. Het ligt ook niet voor de hand dat Apple een product in 2023 lanceert en pas in 2024 start met de productie; nieuwe producten van het Amerikaanse merk zijn meestal binnen enkele weken na de lancering vrij beschikbaar.

Nieuwe Bionic-chipset

Wat zo’n nieuwe iPad Mini te bieden zou hebben? Daarover kunnen we enkel speculeren. Mogelijk gaat het om Apple’s nieuwere A16 Bionic-chipset, die ook gebruikt wordt in de iPhone 15-serie. De nieuwe ‘small size’-iPad zou mogelijk ook nieuwe camera’s en verbindingsopties – Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 – meekrijgen.

Uitgelicht artikel iPad Pro iPad Pro-reeks ondergaat complete transformatie

Zoals gezegd: dat zijn enkel speculaties. Het is ook goed om mee te wegen dat DigiTimes fabrikanten van componenten citeert. Het is goed mogelijk dat zij hun productie juist opvoeren in aanloop naar de start van de massaproductie in Q1 2024, en dus niet voor een lancering in 2023. Hoe dan ook is het goed mogelijk dat we binnen afzienbare tijd een nieuwe iPad Mini gelanceerd zien worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business