Nieuws

Google Pixel Watch laadt ineens een pak trager op

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Google heeft een firmware-update uitgebracht voor de Pixel Watch (2022) die de laadsnelheid heeft verlaagd. Onduidelijk is waarom de smartwatch trager moet opladen.

Volgens Google is de gemiddelde laadtijd van de eerste Pixel Watch met 30 minuten toegenomen. Voor de software-update duurde een volledige laadbeurt nog 80 minuten. Nu is dat gestegen naar 110 minuten (gemiddeld). Wil je de smartwatch voor de helft opladen: ook dat duurt nu langer, 15 minuten langer om precies te zijn. In de tijd dat je voordien de gehele accu van de Pixel Watch kon opladen, laad je hem nu tot 75 procent vol.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Google introduceert Pixel 8-serie in België

9to5Google kreeg van Google de bevestiging dat de laadtijden zijn gewijzigd. Vanwaar die wijziging is doorgevoerd, blijft onduidelijk. “Een firmware-update voor de Google Pixel Watch vereiste dat we de oplaadtijden moesten herzien, de nieuwe tijden zijn wat de gemiddelde gebruiker zal ervaren”, is het enige dat de zoekgigant kwijt wil over de herziening.

De nieuwssite speculeert dat hitte mogelijk een rol heeft gespeeld. Mogelijk wordt de smartwatch té warm tijdens het opladen. Dat is alvast niet uniek aan de Pixel Watch: alle elektronische apparaten – van je smartwatch tot laptop – worden iets warmer tijdens het opladen. Wel wordt dat effect op de eerste Pixel Watch nog aangesterkt door de draadloze lader.

Tweede Pixel-smartwatch

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat eenzelfde herziening de Pixel Watch 2 treft. Op de tweede Pixel-smartwatch gebruikt Google ook een ander laadsysteem, met pogo-pinnetjes. Dat zorgt er meteen voor dat het laadproces efficiënter verloopt én er minder hitte ontstaat. Momenteel kan de Pixel Watch 2 binnen 75 minuten volledig worden opgeladen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business