Nieuws

Samsung werkt mogelijk aan een nieuw Chromebook Plus-toestel

chromebooks
© iStock / Savusia Konstantin
Het is al even geleden dat we een Chromebook van Samsung zagen. Het merk zou echter aan een Chromebook Plus-toestel werken.

Het is al even geleden dat we nog een Chromebook van Samsung zagen, al zou dat binnenkort wel kunnen veranderen: het lijkt er namelijk op dat de Zuid-Koreaanse technologieproducent zijn hand opnieuw aan Chromebook-toestellen gezet heeft. Daar lijkt het althans op als je Chromium Gerrit erop nagaat: Samsung werkt aan een versie van een Chromebook die ze voorlopig ‘pirrha’ noemen. Het toestel is gebaseerd op het Nissa-baseboard voor Chromebooks. Dat bord zit verwerkt in toestellen zoals de Lenovo Slim 3i en de HP Chromebook 15.6”.

Welk toestel Samsung wil gaan uitbrengen is op dit moment nog wat onduidelijk. Aan de hand van het baseboard kan al wel gezegd worden wat voor chip erin zal zitten. Dat zal waarschijnlijk over dezelfde Intel Core i3-N305-chip gaat als dat er in de Lenovo Slim 3i zit, maar goedkopere N100- en N200-chips blijven ook een mogelijkheid. Dat opent,.indien Samsung het toestel sterk genoeg uitrust, Chromebook Plus-mogelijkheden voor het toestel. Mits de Chrome OS-laptop voorzien wordt van voldoende RAM en een webcam die scherp genoeg opneemt, mag Samsung een Chromebook Plus-sticker op het toestel kleven.

Chromebook Plus-vereisten

Chromebook Plus-toestellen moeten namelijk 8 GB RAM of meer hebben. Daarnaast moeten ze een camera hebben die in 1080p of beter kan opnemen. Die webcam moet daarbovenop ook nog eens ondersteuning bieden voor ‘Temporal Noise Reduction’. Die functie zorgt ervoor dat de webcamfeed gaan artefacten vertoont en dat alles er normaal blijf uitzien.

Indien Samsung daadwerkelijk met een nieuw Chrome-toestel komt, dan zou het toestel relatief licht op de portefeuille gaan wegen. De vergelijkbare Lenovo IdeaPad Slim 3i kost rond de 400 pond en zou in euro’s rond hetzelfde prijspunt moeten zitten. Wat de prijs van het uiteindelijke toestel wordt, dat kan pas gezegd worden als het toestel daadwerkelijk verschijnt. Momenteel is daar nog enen hele weg te gaan. Komt Samsung dus met een nieuw Chromebook Plus-toestel; dan zal dat alvast niet meteen voor morgen zijn.  

Uitgelicht artikel chromebooks Klikken en tikken door te kijken: Facial Tracking voor Chromebooks is onderweg

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business