Nieuws

Krijgen deze Samsung telefoons wel of geen update naar Android 14?

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
© Samsung
Eigenlijk horen de Galaxy Note 20 en Galaxy S20 geen update voor Android 14 meer te krijgen, maar Samsung hint toch naar de mogelijkheid.

Tegenwoordig biedt Samsung dan wel gemiddeld vier jaar aan software- en veiligheidsupdates, maar dat was niet altijd het geval. Toen de Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) en Samsung Galaxy S20 (Ultra) uitkwamen, was er nog geen sprake van dit updatebeleid. We gingen er dus ook vanuit dat deze toestellen geen update meer naar Android 14 (One UI 6.0) zouden krijgen en dat ze dus op Android 13 zouden blijven draaien. Nu lijkt er echter een kans te zijn dat deze smartphones toch nog een extra update krijgen.

AI Camera in Android 14/One UI 6.0

Samsung heeft op zijn Amerikaanse Newsroom-website een artikel geplaatst met 7 tips om het meeste uit AI Camera te halen op je Galaxy na de One UI 6.0-update. One UI is Samsungs eigen aangepaste versie van Android. Met One UI 6.0 introduceert Samsung specifiek Android 14 op zijn apparaten.

De nieuwe One UI-update brengt meerdere AI-verbeteringen met zich mee voor de camera’s op Galaxy-telefoons. Een van deze verbeteringen verschijnt in de vorm van de ‘Samsung Galaxy Enhance-X’-app. Hiermee kan je met een enkele tik op een knop je foto’s en video’s bewerken door automatisch bepaalde effecten te laten toepassen. Wil je hier meer over weten, dan raden we je vooral aan om het artikel van Samsung te lezen.

Wat we vooral interessant vonden, is echter wat er helemaal onderaan dat artikel staat. Wat daar staat suggereert namelijk een mogelijke update naar Android 14 voor toestellen die deze update eigenlijk niet zouden krijgen.

De kleine letters

Onderaan het artikel uit de Samsung Newsroom staan een aantal voetnoten. Dit zijn over het algemeen vrij standaard verduidelijkingen voor welke features op welke apparaten beschikbaar zullen zijn, maar bij één van deze voetnoten zien we dus een aantal opmerkelijke toestellen staan.

Deze voetnoot staat bij de vermelding van de Enhance-X-app in het artikel. Onderaan de pagina staat dat deze app beschikbaar zal zijn op een hele hoop verwachte apparaten. Het gaat daarbij onder andere om de Galaxy S23-serie, S22-serie en S21-serie, maar vreemd genoeg worden ook de S20-serie en Note20-serie hier genoemd.

Het artikel geeft aan dat deze app specifiek onderdeel zal zijn van One UI 6.0. De opsomming van telefoons in de voetnoot eindigt ook nog eens met “… A54, en A53-apparaten die draaien op One UI 6.0 of daarboven.” Deze zin suggereert dat alle apparaten die hier worden genoemd op One UI 6.0 zullen draaien, maar het kan ook gewoon een onduidelijk geformuleerde zin zijn. Misschien bedoelt Samsung namelijk dat deze app op al die apparaten verschijnt, maar dat One UI 6.0 of daarboven specifiek geldt voor de A53-apparaten.

Hopelijk betekent dit toch dat Samsung de Galaxy Note 20-serie en de Galaxy S20-serie ook nog een update biedt naar Android 14. In dat geval wordt namelijk het updatebeleid van die iets oudere toestellen gelijkgetrokken met dat van Samsungs recente toestellen. Check dus de komende tijd vooral af en toe voor een update als je een van de apparaten uit deze series hebt, want je kan misschien toch nog van Android 14 genieten, zonder een nieuwe telefoon te kopen.

Uitgelicht artikel samsung galaxy s23 wifi Samsung Galaxy S23-serie ontvangt nu Android 14

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business