Nieuws

Nieuwe Windows 11-update brengt allerlei problemen met zich mee

Windows 11 22H2
© Microsoft
De nieuwste cumulatieve update voor Windows 11 22H2 zorgt volgens verschillende gebruikers voor problemen tijdens én na het installeren.

Er is vanaf deze maand een nieuwe cumulatieve Preview-update voor Windows 11 22H2 beschikbaar via Windows Update. Volgens Windows Latest zorgt deze update bij meerdere gebruikers voor problemen en foutmeldingen.

Het gaat hier specifiek om de ‘KB5031455’-update. Gelukkig is dit een optionele update en word je dus niet geforceerd om deze te installeren. Als je deze update toevallig wel tegenkomt in Windows Update, is het goed om te weten wat er allemaal mis kan gaan als je deze probeert te installeren.

Gefaalde installaties en game-crashes

Deze nieuwe optionele update voor Windows 11 is bedoeld om meerdere ‘Moment 4’-features, zoals Windows Copilot, standaard te activeren, maar daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je de update ook echt kan installeren. Het probleem is dat verschillende gebruikers inmiddels hebben aangegeven dat het installatieproces van de nieuwe update op meerdere punten kan falen.

Er zijn ook al meldingen gemaakt van foutmeldingen zoals: 0x800f081f, 0x8007007e, 0x8000ffff, 0x800f0984 en 0x80073701. Het ironische aan deze update is dat hij ook gedeeltelijk bedoeld is om een aantal Windows 11-bugs op te lossen.

Als het je al lukt om de update te installeren, is er ook nog een kans dat je naderhand problemen zal ondervinden. Eén gebruiker heeft namelijk ook laten weten er na de update een aantal games op de pc begonnen te crashen en niet meer wilden opstarten.

Niet de eerste Windows 11-update met problemen

We weten niet precies hoeveel mensen te maken hebben met deze problemen, maar dit soort meldingen zijn inmiddels op meerdere plekken voorbij gekomen. Dat zien we wel vaker gebeuren na een nieuwe Windows-update (preview of niet). Dit is namelijk zeker niet de eerste keer dat een Windows 11-update voor problemen zorgt.

Zo zagen we eerder deze maand ook al dat de ‘KB5030310’-update met de introductie van zijn ‘Moment 4’-schakelaar voor onder andere een kapotte zoekbalk, een ‘buggy’ nieuwe bestandsverkenner en zwarte schermen zorgde. In augustus zorgde een andere Windows 11-update ook al voor een ‘Blue Screen of Death’ bij sommige gebruikers.

Nogmaals gaat het hier gelukkig om een optionele preview-update, maar als je de update nog niet geïnstalleerd hebt, dan raden we je aan om misschien nog even te wachten tot Microsoft deze problemen erkent en oplost. Mocht je de update wel al geïnstalleerd hebben en ook problemen hebben, dan kan je de update in kwestie ook de-installeren door naar ‘Instellingen>Windows Update>Geschiedenis van updates>Installatie van updates ongedaan maken’ te gaan en daar de juiste KB-versie te selecteren (KB5031455) en de-installeren.

Uitgelicht artikel Windows 11 logo Windows 11 23H2-update staat klaar bij fabrikanten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business