Nieuws

Nothing Chat brengt iMessage naar Android

Nothing Chats
© Nothing
Nothing brengt iMessage vanaf vrijdag 17 november naar Android via Nothing Chat. De chatdienst maakt gebruik van Sunbird-technologie en breekt barrières tussen iOS- en Android-gebruikers.

Waar Google enerzijds probeert Apple te dwingen tot de implementatie van RCS, kiest Nothing een meer publieksvriendelijke route: Nothing Chat. Die berichtenapp is vanaf 17 november beschikbaar voor Phone (2)-eigenaren in Europa en de Verenigde Staten. Uniek aan de chatdienst is de integratie van Sunbird-technologie. Daarmee kan je chatten met iMessage-gebruikers ‘alsof je over een iPhone beschikt’. Berichten vanuit Nothing Chat krijgen ook blauwe bubbels op een iPhone.

Chat moet er zo voor zorgen dat iMessage geen ‘onderscheid’ meer maakt tussen berichten van een Android- en iOS-contact. Hiervoor werkt Sunbird als transitielaag; het koppelt Nothing Chat letterlijk aan een Mac Mini, die verzonden en ontvangen berichten ‘vertaalt’ naar iMessage enerzijds en Nothing Chat anderzijds. Berichten van gebruikers worden niet opgeslagen op Sunbirds servers, aldus Sunbird. De Amerikaanse berichtendienst zegt enkel te zorgen voor het afleveren van berichten.

Nothing voegt daaraan toe dat Sunbird het token van een iCloud-account opslaat in een ‘beveiligde database’. Van gebruikers die Nothing Chat langer dan twee weken niet gebruiken, wist Sunbird dat geregistreerde token. Desalniettemin krijgen ze toegang tot de iCloud-account van gebruikers. Daar staan aanstaande gebruikers van Nothings chatdienst wel best bij stil. Hoewel ze claimen gegevens met encryptie op te slaan, kennen we intussen genoeg gevallen waarin dat alsnog misloopt.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) review

‘Niet alle functies werken’

Eens je van Chat gebruikmaakt, valt op dat je inderdaad een iMessage-ervaring voorgeschoteld krijgt, minus enkele geavanceerde functies. Dat meldt The Washington Post. Momenteel kunnen berichten bijvoorbeeld niet bewerkt worden. Tapback-reacties zouden ook slechts gedeeltelijk werken. Of daar wel een oplossing voor komt, is niet bekend. Dat geldt ook voor bugs in Chat: zo zouden berichten in groepen soms helemaal niet aankomen.

Functies als leesbewijzen en berichtreacties komen in de toekomst beschikbaar op Chat. Wel wordt gevreesd over die toekomst. Eens Apple lucht krijgt van de omweg, zouden ze die wel eens kunnen proberen te blokkeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business