Nieuws

OnePlus 12 krijgt oogverblindend scherm: 4.500 nits

OnePlus 12
© OnePlus
OnePlus heeft via het Chinese Weibo bekendgemaakt dat het BOE X1-scherm van de OnePlus 12 een piekhelderheid van 4.500 nits biedt.

Eerder onthulde BOE en OnePlus al enkele details van het X1 Oriental Screen, zoals het oledscherm voluit heet. Toen bleek dat het scherm een piekhelderheid zou bieden van 2.600 nits. Nadat OnePlus eerder deze week de marketingcampagne van zijn OnePlus 12 aftrapte, spreekt het nu in meer detail over dat BOE X1-scherm.

Niet in de praktijk?

Meer specifiek plaatste OnePlus een teaser over het scherm op het Weibo. Daarop is te lezen dat de BOE X1 een piekhelderheid van 4.500 nits kan halen. Kan, want we vermoeden dat dit niveau vrijwel nooit behaald zal worden in de praktijk. Ook niet met automatische helderheid of in HDR-modus: dit zijn theoretische limieten. Limieten waartoe de techniek toe in staat zou moeten zijn, maar waar het scherm niet voor ontwikkeld is.

Helderste oledscherm ooit?

Vandaar dat eerder een piekhelderheid van 2.600 nits werd genoemd. In tegenstelling tot de 4.500 nits, zou dat wél bereikbaar moeten zijn. Desalniettemin is het een ongekende prestatie: niet eerder werd een oledscherm aangekondigd dat zo helder kon. Smartphones blijven veelal steken rond de 2.000 nits, en televisies hangen daar zelfs nog iets onder. Voor grotere schermen geldt daarbij dat je de maximale helderheid enkel op een klein(er) oppervlak kan halen – bij smartphones is dat meestal niet het geval.

Zo’n helder scherm zorgt er alvast voor het de OnePlus 12 bruikbaar blijft onder sterk zonlicht; ook op het hoogtepunt van de zomer. HDR-content zou bovendien volledig tot zijn recht moeten komen door de hoge maximale helderheid in combinatie met de oledtechniek.

Nu mét draadloos laden

Naast details over het scherm heeft OnePlus ook enkele andere details over de OnePlus 12 gedeeld. Zo is nu gekend dat het toestel over 50 watt draadloos laden beschikt en 100 watt bedraad laden. Je krijgt verder de beschikking over Qualcomms nieuwste vlaggenschip-chipset, de Snapdragon 8 Gen 3 en Sony’s Lytia LYT-808-sensor van de OnePlus Open zit ook in de 12.

Voor meer details moeten we wachten op OnePlus’ lanceringsevent. Dat gaat op 5 december door in China. De Europese introductie laat tot 2024 op zich wachten en zou mogelijk op 23 januari plaatsvinden.

mobieloneplusoneplus 12

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen