Nieuws

Met Payconiq GO stellen handelaars voortaan zelf bedragen in

Payconiq GO
© Payconiq
Payconiq GO is een nieuw onderdeel van de populaire betaaloplossing die handelaars zelf de bedragen laat invullen.

Handelaars die hun klanten vandaag al laten betalen met Payconiq, zijn ongetwijfeld bekend met het systeem. In de winkel hangt een QR-code die de klant kan scannen om te betalen. De klant geeft hiervoor zelf het bedrag in en zet dan de betaling door. Dankzij de nieuwe Payconiq GO-app zullen handelaars dat bedrag zelf kunnen ingeven. De gekende QR-code om te betalen blijft wel.

Met de nieuwe app zal de klant eerst die QR-code scannen, waarna de Payconiq GO-app aan de handelaar vraag om het bedrag in te voeren. De klant krijgt dat bedrag vanzelf te zien en hoeft slechts op een knop te klikken om het te betalen. In de Payconiq GO-app zal de handelaar dan meteen een betaalbevestiging krijgen. Payconiq-CEO Nathalie Vandepeute haalt aan dat deze app voor handelaars “een nieuwe stap” in de richting van technologische evolutie is.

Keuzemogelijkheden

Als handelaar wordt je niet verplicht om het nieuwe systeem te gebruiken. De klassieke QR-code blijft bestaan en zal ook op dezelfde manier blijven werken. Kies je er als handelaar voor om toch de Payconiq GO-app te gebruiken? Dan komen daar een aantal voordelen bij kijken.

Uitgelicht artikel Payconiq by Bancontact Payconiq overgenomen door buitenlandse partij

Ten eerste zal je de QR-code om te betalen ook op je smartphone kunnen laten zien. Dat is handig voor plekken zonder vaste verkooplocatie of bij leveringen aan huis. Grotere voordelen schuilen echter in de overzichten die Payconiq GO aflevert. In de nieuwe app zal je een historiek van alle transacties kunnen raadplegen. Indien je dat wil, kan je als handelaar ook een dagelijks rapport opvragen. Aan het einde van de dag krijg je dan via e-mail een rapport van alle Payconiq-betalingen van die dag.

Voor de consument

Voor de consument verandert er met de nieuwe Payconiq GO-app eigenlijk niets. Het enige verschil is dat klanten de bedragen niet meer zelf moeten invullen. Payconiq GO werkt bovendien zowel met de Payconiq-app als met bankapplicaties die de Payconiq-oplossing geïntegreerd hebben.

Aanmelden

Handelaars kunnen zich aanmelden voor de nieuwe app via go.ikwilpayconiq.be. De app is gratis en de transactiekosten blijven hetzelfde als met de klassieke Payconiq-sticker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business