Nieuws

Google stelt lancering Gemini-AI uit

Google
© iStock / 400tmax
Google heeft zijn plannen voor de lancering van Gemini van volgende week uitgesteld. De generatieve AI moet in 2025 de concurrentie aangaan met ChatGPT-4.

De zoekreus had Gemini geteased op zijn I/O-event van 10 mei. Het werd daar voorgesteld als een belangrijk AI-model dat de basis zou leggen voor “indrukwekkende, multimodale capaciteiten”. Google wilde de concurrent voor GPT-4 van OpenAI ergens rond de kerstperiode lanceren, maar volgens The Information staat het model technisch nog niet voldoende op punt.

Zo zou Gemini nog moeite hebben met query’s die niet in het Engels gebeuren. Daarop zou CEO Sundar Pichai beslist hebben nog even te wachten met de lancering. Googles generatieve AI moet op termijn inzetbaar zijn voor een breed scala aan toepassingen. Daarvoor moet het verschillende soorten gegevens, zoals tekst en beeld, kunnen combineren om meer geavanceerde taken uit te voeren.

Lancering Gemini niet overhaasten

“Van zodra het helemaal gefinetuned is en grondig getest op veiligheid, zal Gemini beschikbaar zijn in diverse formaten en prestatieniveaus”, klonk het in mei. Gemini moet de motor worden achter andere geavanceerde AI-toepassingen als Bard, Google Assistant en Search.

Hoewel ChatGPT van OpenAI de voortrekker blijft op vlak van generatieve AI, wil Google de lancering nu dus toch uitstellen. Het wil immers niet riskeren dat een vroegtijdige lancering (met mogelijke problemen) de populariteit van zijn eigen platformen een flinke knauw zou geven.

Uitgelicht artikel Google AR Google wil ChatGPT overtreffen met Gemini
ChatGPTgeminigeneratieve ai

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals