Nieuws

Strava integreert berichtendienst in app

Strava berichten
© Strava

Strava is een van de meest populaire sport-apps aller tijden. Zo’n 100 miljoen mensen zouden de fitness-app, die zowel voor Android als iOS beschikbaar is, gebruiken. De app komt nu met een nieuwe functie die ervoor moet zorgen dat je prestaties nog beter worden. Onderzoek van het ontwikkelingsteam wijst namelijk uit dat athleten beter presteren als ze samen zijn. Strava integreert nu een berichtendienst in het platform om het gevoel van samenzijn verder aan te wakkeren.

Chatfunctie in Strava

De functie wordt vandaag gelanceerd en zal je meteen twee mogelijkheden bieden. Zo is het meteen mogelijk om zowel een-op-eengesprekken te houden, maar ook om groepsgesprekken te onderhouden via de Strava-app. Op die manier kan je makkelijk bevriende sporters motiveren en je eigen mijlpalen delen.

In de berichtendienst van Strava zitten meteen een aantal bijkomende functies ingebakken. Erg hoog gegrepen zijn de functies niet. Zo kan je de naam van groepgsgesprekken in de app aanpassen. Daarnaast maakt Strava het makkelijk om activiteiten en routes te delen met je gesprekspartners. In de chats kan je bovendien gebruikmaken van allerlei berichtreacties, emoji’s en GIF’s.

Hoe krijg je de chatfunctie?

De functie verschijnt normaal gezien vanzelf in de app. Zie je de mogelijkheid om berichten te verschijnen? Werk de applicatie dan bij. Zie je daarna nog steeds niet verschijnen? Zorg er dan voor dat je geboortedatum is ingevuld. Strava zorgt er namelijk voor dat alleen meerderjarige gebruikers berichten kunnen versturen. Als je leeftijd niet ingevuld staat, zal je dus geen berichten kunnen vesturen. Ook bij misbruik van de functie neemt Strava de mogelijkheid om berichten te sturen weg.

Uitgelicht artikel Strava spotify Strava krijgt update met Spotify-ondersteuning

Privacyinstellingen

De privacyinstellingen voor de berichtendienst zijn gebaseerd op die van je Strava-account. Je kan echter ook zelf instellen wie je berichten kan sturen. Daarvoor navigeer je naar het tabblad ‘Jij’ en klik je op ‘Privacybeheer’, onder ‘Meer instellingen’. In het tabblad ‘Home’ of ‘Groepen’ druk je daarna op het spraakwolkje, dat je in de rechterbovenhoek kan vinden. In het venster dat daarna opengaat, klik je op het tandwieltje.

Daar kan je kiezen wie je kan bereiken via Strava. Je kan kiezen voor ‘Volgers’, zodat enkel accounts die jij volgt je berichten kunnen sturen. Wellicht wordt dit later nog aangepast naar ‘Volgend’, om verwarring te voorkomen. Met de mogelijkheid ‘gemeenschappelijke volgers’ kan je ervoor zorgen dat enkel accounts die je zelf volgt én die je terug volgen een bericht kunen sturen. Tenslotte kan je voor de optie ‘niemand’ kiezen. Daarmee kan niemand je berichten sturen, maar kan je zelf wel gesprekken beginnen.

Androidappsfitnessiosontspanningstrava

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals