Nieuws

Samsung lekt zelf specificaties Galaxy A25

Samsung Galaxy A25
© SamInsider
Samsung Italië heeft via diverse promotionele afbeeldingen de specificaties van de Samsung Galaxy A25 gelekt. De budgettelefoon zou in 2024 gelanceerd worden.

Samsungs Galaxy A25 moet opvolging bieden aan de Galaxy A24. Net als voor de Galaxy A35 en de Galaxy A55 geldt dat er weinig veranderd lijkt te zijn aan het ontwerp van de A25. De Galaxy A25 houdt vast aan een scherm met een waterdruppelnotch, en ook het camera-eiland behoudt zijn indeling. Er lijkt wel gekozen voor een vlak frame met uitstulping voor de power- en volumeknoppen. Ook dat is een detail dat de Galaxy A25 deelt met andere modellen in de vernieuwde Galaxy A-reeks.

Samsung Italië deelde echter niet alleen afbeeldingen van de telefoon zelf. Op de beelden vermeldt het Koreaanse merk ook diverse specificaties. Zo krijgt de Galaxy A25 een hoofdcamera van 50 MP, aangevuld met een 8MP-groothoeksensor en dieptecamera van 2 MP. Onder de motorkap is een onbekende 5nm-chipset aanwezig, vermoedelijk van eigen makelij. Ook treffen we daar 6 of 8 GB RAM aan met 128 GB of 256 GB opslag. Het opslaggeheugen is nog uitbreidbaar met een 1 TB microSD-kaartje.

De stroomvoorziening wordt geregeld door een 5.000mAh-batterij met ondersteuning voor 25 watt snelladen (USB-PD PPS). Zoals gewoonlijk moeten kopers zelf het oplaadblokje aanschaffen. Samsung levert die opladers sinds enkele jaren niet meer mee in de doos. Tot slot is nog gekend dat de Galaxy A25 een 6,5-inch-amoledscherm krijgt met een Full HD+-resolutie.

Prijzen en beschikbaarheid

Over een lanceringsdatum wordt niet gesproken. Samsungs Galaxy A24 werd dit jaar in april uit de doeken gedaan. Het lijkt ons niet bijster logisch dat de introductie nog dit jaar zou plaatsvinden, of zelfs al begin 2024 doorgaat. Wel zou Samsung de introductie iets naar voren kunnen halen om de afstand tussen zijn vlaggenschip en A-modellen te verkleinen. Verwacht wordt dat de Galaxy S24-serie medio januari geïntroduceerd worden.

Voorlopig blijft het dus gissen naar het moment van lancering. Dat geldt ook voor het prijskaartje. Op de vroegtijdig verschenen productpagina stond namelijk nog geen prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business