Nieuws

iPhone 16 krijgt betere microfoon voor AI-functies in Siri

siri genderneutraal woke
© iStock / Wachiwit
Om AI-functies goed te laten functioneren, zou Apple de iPhone 16 van een betere microfoon voorzien.

De iPhone 15 is nog maar een paar maanden uit, maar dat houdt het internet niet tegen om al over het volgende model te speculeren. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou Siri op de iPhone 16-generatie heel wat beter gaan werken.

Die verbetering in Siri komt wel uit onverwachte hoek. Meeste technologiebedrijven verbeteren hun diensten de laatste tijd met AI. Dat zal ook bij Apple gebeuren, maar daar blijft het niet bij. Ook in de hardware brengt Apple een aanpassing aan waardoor Siri beter moet functioneren. De iPhone 16-modellen zouden allemaal voorzien worden van een betere microfoon.

Betere microfoon

Die betere microfoon moet ervoor zorgen dat de Siri-ervaring beter wordt. Met iOS 18 zou Apple al een aantal AI-functies naar de spraakassistent brengen. Een betere microfoon moet ervoor zorgen dat Siri je duidelijker verstaat en beter antwoord kan geven. Volgens de eerste geruchten blijft Apple wel bij dezelfde fabrikanten bestellen. Wel zullen de microfoons van AAC en Goertek, zoals de leveranciers heten, binnenkort beter bestand moeten zijn tegen water.

Daarnaast zouden de microfoons een duidelijker audiosignaal moeten voortbrengen. Dat brengt flinke kosten mee voor Apple: de nieuwe microfoons zouden namelijk 100 tot 150 percent duurder zijn dan de huidige examplaren. Daardoor zou de iPhone 16 opnieuw duurder kunnen worden dan zijn voorgangers.

AI-functies enkel voor iPhone 16?

Apple introduceert met iOS 18 naar verluidt een reeks AI-functies voor Siri. De mogelijkheid bestaat echter dat niet alle functies naar je iPhone komen. Indien Apple de verbeterde microfoon onmisbaar acht, zou het kunnen dat de AI-functies alleen naar de iPhone 16 komen. Op oudere modellen zou de hardware namelijk voor een minder goede ervaring zorgen.

Uitgelicht artikel MLA iPhone SE 4 krijgt grotere batterij en iPhone 14-chassis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business