Nieuws

Officieel: OnePlus 12R komt ook naar Europa

OnePlus 12
© OnePlus
OnePlus heeft vrijdag bekendgemaakt dat de OnePlus 12R op 23 januari 2024 in Europa wordt gelanceerd. Het toestel verschijnt samen met de OnePlus 12 in België en Nederland.

Eerder deze maand werd de OnePlus 12 in China gelanceerd. De Europese introductie zou pas na de jaarwisseling plaatsvinden, bevestigde de fabrikant eerder. Nadat technologiewebsite Hardware.info dit weekend bevestigde dat de introductie van de OnePlus 12 op 23 januari zou plaatsvinden, is dat detail vrijdag officieel bekendgemaakt. Ook bevestigt de Chinese fabrikant dat de OnePlus 12R in Europa zal verschijnen. Net als de OnePlus 12 wordt de 12R op 23 januari in Europa uitgebracht.

OnePlus 12R

OnePlus deelde ditmaal ook enkele specificaties over de OnePlus 12. Zo krijgt het vlaggenschip dezelfde 64MP-telefotocamera als het Chinese toestel, met driemaal optische zoom. Voor de aandrijving heeft de fabrikant voor Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 gekozen. We verwachten verder geen al te grote verschillen met het Chinese model. Vermoedelijk wordt de versie met 24 GB RAM en 1 TB opslaggeheugen niet aangeboden in onze contreien.

Over de OnePlus 12R blijft het echter stil. De OnePlus Ace 3, waar de OnePlus 12R op gebaseerd wordt, is ook nog niet aangekondigd. Daarmee is het nog iets langer wachten op officiële specificaties. Via tipster Digital Chat Station komen we te weten dat de 12R voorzien is van een 6,78-inch LTPO oledscherm, met dezelfde piekhelderheid van de OnePlus 12, 4500 nits. Onder de motorkap zou de 12R de iets oudere Snapdragon 8 Gen 2 meekrijgen, samen met een 5400mAh-batterij met 100 watt snelladen.

Verder raakte bekend dat de 12R mogelijk dezelfde hoofdcamera en groothoekcamera uit de OnePlus 11 krijgt. Het merk heeft zulke details nog niet bevestigd, dus je neemt ze best wel met een korrel zout.

Introductie in Europa

Op 23 januari 2024 is het zover en worden de OnePlus 12 en OnePlus 12R dus in België aangekondigd. Wanneer de telefoons vervolgens in de winkelschappen liggen en hoeveel ze mogen kosten, wordt pas later aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business