Nieuws

Tesla’s krijgen eindelijk ongelukdetectie

Tesla
© Unsplash / Charlie Deets
Vlak voor de feestdagen start Tesla met de uitrol van zijn ‘2023 Holiday Update’. Onderdeel van die update is ongevaldetectie, waarmee Tesla EV's hulpdiensten kunnen alarmeren.

Vlak voor de feestdagen is het tijd voor de uitrol van Tesla’s jaarlijkse Holiday Update. Ditmaal staat er een mix van veiligheids- en ontspanningsfuncties op het menu. Perfect om de feestdagen mee af te trappen.

De update begint met een knipoog naar de feestdagen: aangepaste vergrendelgeluiden. Je kunt straks dus een geluid naar keuze instellen. Ooit gewenst dat je Tesla kon schreeuwen als een geit? Na de update kun je dit geluid instellen als ontgrendel- en vergrendelgeluid.

Ook voor gamers op de achterbank heeft de update wat te bieden. Het touchscreen achterin de EV kan nu worden gebruikt om te gamen. Dit is handig voor als je kinderen op reis meeneemt en je ze moet bezighouden. Stilte wordt ook gecreëerd door de mogelijkheid om het geluid van games en video’s via bluetooth-headsets af te spelen.

Extra veiligheidsfuncties

Terwijl je kinderen achterin aan het gamen zijn, helpt de Tesla bestuurders in het verkeer. Zo krijgen ze voortaan informatie als stopborden, verkeerslichten en flitspalen te zien in de navigatiekaart. Ook helpt de EV je bij het voorkomen van ongelukken door je dode hoek nauwlettend te controleren. Als je van baan wilt wisselen terwijl daar al een voertuig rijdt, krijg je voortaan direct een waarschuwing in beeld.

Eens gearriveerd op je bestemming, helpt de EV je ook met inparkeren. Hiervoor ontwikkelde de EV-maker een geavanceerd realtime 3D-reconstructiefilter. Hierdoor zie je exact waar je Tesla zich bevindt ten opzichte van andere voertuigen en objecten. Objecten die heel nabij zijn, krijgen steeds een oranje (redelijk dichtbij) of rode (zeer dichtbij) gloed mee.

Ongevaldetectie op Tesla’s

Een laatste veiligheidsfunctie die Tesla aanstipt is ongevaldetectie. Die functie wordt geactiveerd als de airbags van je Tesla EV uitklappen. In zo’n geval neemt de EV automatisch contact op met (lokale) hulpdiensten. Momenteel is het niet bekend of ongevaldetectie ook meteen in Europa uitkomt. In de updateomschrijving op X noemt Tesla enkel het Amerikaanse noodnummer 911.

Uitgelicht artikel Tesla Model 3 wit Tesla Model 3’s ‘massaal afgekeurd’ in autokeuring

Uitrol van start

Functies die ook niet gemist mogen worden zijn de komst van Apple Podcasts, de optie om langere ritten inclusief laadstops te plannen via de Tesla-app en een lichtshow genaamd ‘The Arrival’. Wat dit precies omhelst, is niet bekend.

Volgens Tesla is de uitrol van de ‘2023 Holiday Update’ inmiddels van start gegaan. Welke functies op jouw EV beschikbaar komen, hangt steeds af van het type en modeljaar. Niet alle EV’s van Tesla hebben bijvoorbeeld een scherm voor de achterpassagiers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business