Nieuws

Acer introduceert nieuwe Swift Go 14 met Intel Core Ultra-chip

Acer Swift Go 14
© Acer
Intel introduceert nieuwe Core Ultra-chips en Acer heeft meteen een nieuw toestel klaar dat er gebruik van maakt: de Swift Go 14.

Acer lanceert vandaag nieuwe modellen van de Acer Swift Go 14. Het gaat om een laptop die volledig aangedreven wordt door Intel, van een nieuwe Intel Core Ultra-procesor tot de Intel Arc-GPU. Door de architectuur van de processor is het toestel bovendien klaar om AI-taken uit te voeren. Een geïntegreerde neural processing unit (NPU) en Intel AI Boost moeten ervoor zorgen dat die AI-taken op een efficiënte manier afgehandeld kunnen worden.

AI-functies

Dat zorgt er ook voor dat je verschillende AI-functies kan gebruiken op de laptop. Het gaat dan om specifieke Acer-functies als PurifiedVoice en PurifiedView. PurifiedVoice zorgt ervoor dat je geen last hebt van achtergrondgeluiden tijdens videocalls. PurifiedView optimaliseert dan weer de weergave op het 2,8K-oledpaneel, zodat alles er steeds nog knapper uitziet. Daar blijft het natuurlijk niet bij: Met Windows 11 heb je ook toegang tot Microsofts Copilot, waar allerlei AI-functies in zitten. Binnen de AcerSense-utility die op het toestel staat voorgeïnstalleerd, kan je bovendien al de AI-functies makkelijk terugvinden.

© Acer

De Acer Swift Go 14 is een van de eerste apparaten op de markt met een Intel Core Ultra-chip. Het is dan ook een eerste stap in de richting naar meer AI voor pc’s. Dit bewuste model is uitgerust met een Intel Core Ultra 7 155H-processor. Volgens de eerste benchmarks presteert die bijzonder goed als het over grafische taken gaat, maar iets minder op CPU-vlak. Hoe dat zich laat vertalen naar de echte wereld is niet meteen duidelijk. Vast staat in ieder geval dat de nieuwe chips, die met het Intel 4-proces vervaardigd werden, een pak efficiënter zijn dan Intel-chips van vandaag. Die efficiëntieslag laat zich vooral zien in de batterijduur: de Acer Swift Go 14 kan tot 12,5 uur zonder stopcontact.

Uitgelicht artikel Intel meteor lake Intel stopt met Core i-naamgeving, introduceert Ultra-modellen

Acer laat verder weten dat het 14-inchtoestel 1,32 kg weegt en slechts 14,9 mm dik is. Het toestel is ook voorzien van Wi-Fi 6E en Bluetooth LE Audio, zodat je onderweg makkelijk verbindingen kan maken. Verder krijgt de laptop twee usb-c-poorten, een HDMI 2.1-poort en een MicroSD-sleuf.

Vanaf januari

Het toestel is te krijgen vanaf januari 2024 en zal in de hele Benelux 1399 euro gaan kosten, inclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business