Nieuws

Netflix stopt ondersteuning voor oude Sony-televisies

Netflix
© Unsplash/Penin
Sony-televisies van de modeljaren 2011, 2012 en 2013 moeten het per februari 2024 zonder Netflix stellen. De ondersteuning wordt dan definitief stopgezet.

Sony meldt op een supportpagina dat Netflix de ondersteuning beëindigt voor enkele televisies en blu-rayspelers uit 2011, 2012 en 2013. Het grootste deel van de getroffen televisies komt uit de HX- en EX-series televisies van Sony, maar ook W-, X- en S-series televisies worden getroffen. Vanaf maart 2024 kunnen eigenaren van deze televisies geen gebruik meer maken van de Netflix-app.

Sony noemt “technische beperkingen” als reden voor het afschaffen van de Netflix-app op getroffen televisies. Wat die beperkingen exact inhouden, is ons niet bekend. Het is alvast niet de eerste keer dat Netflix dit jaar ondersteuning stopzet voor diverse tv’s en blu-rayspelers. In oktober besloot het bedrijf nog diverse tv’s van Sony, Samsung en Toshiba uit te sluiten.

In alle gevallen ging het om modellen die minstens 10 jaar oud zijn. Dat geldt nu ook voor de Sony-televisies waarvan de ondersteuning per februari 2024 wordt stopgezet. In oktober beëindigde het streamingplatform eveneens ondersteuning voor de PlayStation Vita en PS TV. Eens je televisie, blu-rayspeler of console niet meer wordt ondersteund, kan je de app simpelweg niet meer openen. De Netflix-app verwijst je steevast door naar de website en mobiele- en desktopapps.

Nieuwe Netflix-functies

Ontwikkelaars stellen meestal dat oude apparaten eenvoudigweg geen vlotte gebruikservaring kunnen bieden. Ook laat de beveiliging te wensen over, zeggen ze. Daar zit ook zeker wat in. Oudere smart-tv’s ontvangen meestal geen (reguliere) updates meer. Bovendien is de hardware niet gemaakt om na 10 jaar nog de nieuwste functies te kunnen draaien. Apps zijn hierdoor tergend traag, als het de ontwikkelaar al lukt om nieuwe functies te implementeren voor zulke oude hardware.

Netflix kan zodoende geen optimale gebruikservaring bieden op televisies die tien jaar oud zijn. De oude televisies beperken het mogelijk zelfs in de ontwikkeling van technologische hoogstandjes voor tv’s die (nog) wel meekomen.

Uitgelicht artikel Netflix kijktips december 2023 Netflix België: de beste nieuwe films en series voor december 2023

Streamen via Chromecast

Verdwijnt Netflix na februari 2024 van jouw Sony-tv, zet hem dan zeker niet bij het grofvuil. Je kan immers nog probleemloos je favoriete films en series streamen via bijvoorbeeld een Chromecast of Apple TV. Zo kan je nog jarenlang plezier hebben van je televisie.

netflixontspanningsonystreamingtelevisie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen