Nieuws

OnePlus 12R wordt op 4 januari in China onthuld

OnePlus 12
© OnePlus
Voordat de OnePlus 12R op 23 januari in Europa wordt uitgebracht, lanceert OnePlus de telefoon eerst in China als de ‘Ace 3’.

Verwacht werd dat OnePlus de Ace 3 samen met de Chinese OnePlus 12 zou aankondigen. Zover is het echter niet gekomen, en dus blijft het wachten op details over het betaalbare vlaggenschip. Dat nieuws zou wel eens op 4 januari kunnen verschijnen, meldt geruchtenmaker Max Jambor. Volgens de bekende leaker brengt OnePlus op die datum de Ace 3 uit in China.

Iets meer dan twee weken later volgt de Europese introductie van hetzelfde toestel. Hoewel Ace en R twee afzonderlijke toestelreeksen zijn, zijn de smartphones verder wel identiek. Zo kwam de Ace 2 als OnePlus 11R naar India. Nu komt de Ace 3 dus als 12R naar Europa, India en de VS.

Gissen naar specificaties

Vooralsnog heeft OnePlus enkel bevestigd dat de 12R op 23 januari in België gelanceerd wordt. Het toestel moet zodoende niet veel later in de winkelschappen verschijnen. Hoe het toestel zich tot de high-end OnePlus 12 verhoudt, blijft daarmee gissen. Volgens eerdere lekken zou de het toestel het grootste wapenfeit van de 12 overnemen, het BOE X1-oledscherm met een piekhelderheid van een duizelingwekkende 4.500 nits. Op de 12R zou dat scherm 6,78 inch meten.

Onder de motorkap moet de 12R zijn high-end broer voor laten gaan. Daar treffen we namelijk een oude bekend aan, de Snapdragon 8 Gen 2 – en dus niet de snellere 8 Gen 3. De batterij zou dan wel weer fors blijken, met een capaciteit van 5.400 mAh met 100-watt-snelladen. Tot slot de camera’s, waar de 12R ook iets moet inleveren. Camera’s van het toestel zouden identiek zijn aan die van de OnePlus 11, beweert tipster Yogesh Brar.

Lancering op 23 januari

Beweringen zijn nog zeker geen waarheid. Of de gedeelde informatie klopt zal op 23 januari moeten blijken, wanneer OnePlus de 12 en 12R in België uitbrengt. Tot die tijd neem je de gelekte details best met een korreltje zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business