Nieuws

OnePlus bevestigt specificaties OnePlus 12R

OnePlus 12R
© OnePlus
OnePlus deelde via Weibo verschillende details over de OnePlus 12R. De smartphone wordt op 23 januari in Europa geïntroduceerd.

Voordat OnePlus de smartphone in Europa lanceert, verschijnt de 12R op 4 januari in China. Daar zal de smartphone bekendstaan als de OnePlus Ace 3. Buiten de naamgeving zijn de telefoons overigens identiek aan elkaar. De details die de smartphonefabrikant via Weibo deelde, gelden vermoedelijk dus ook voor de OnePlus 12R.

Snapdragon 8 Gen 2

Een van de posters bevestigt dat de smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 8 Gen 2. Die chipset kennen we uit de OnePlus 11. Verder blijkt uit de posters dat OnePlus de 12R voorziet van maximaal 16 GB RAM en 1 TB opslagcapaciteit. Hoeveel opslaggeheugen het basismodel biedt, raakt niet bekend. Momenteel biedt de OnePlus 11 standaard 128 GB opslag, terwijl OnePlus naar verwachting standaard 256 GB opslag biedt op de 12.

Volgens de posters krijgt de OnePlus 12R alvast het “grootste koeloppervlak in zijn segment”, met een formaat van 9.140 mm². De koeloplossing moet ervoor zorgen dat de hitte van de chipset sneller wordt afgevoerd en hij zodoende niet oververhit raakt en traagder gaat presteren.

Met een uniek algoritme zegt OnePlus tot slot te voorkomen dat de smartphone “na verloop van tijd trager gaat presteren”. Dit algoritme moet het geheugenbeheer efficiënter doen verlopen. Door dit proces moet de 12R minstens vier jaar vlot blijven aanvoelen. Geheel nieuw is deze oplossing wel niet. OPPO, OnePlus’ zusterbedrijf, paste de technologie eerder al toe op zijn smartphones.

Extreem helder scherm

Uit eerdere posters bleek al dat de OnePlus 12R voorzien wordt van hetzelfde scherm als in de OnePlus 12. Het oledscherm meet 6,78 inch en haalt een piekhelderheid van 4.500 nits. Variabele verversing is ook van de partij: met de ingebakken LTPO-techniek kan het scherm traploos schakelen tussen de 1-120 Hz.

Lancering op 4 januari

Vooralsnog doet de fabrikant geen uitspraken over de camera’s van de OnePlus 12R. Op 4 januari is het alweer tijd voor de introductie. We hoeven daar dus zeker niet lang op te wachten. Dat geldt ook voor de exacte opslagconfiguraties en kleuropties. Wel is bekend dat de 12R in ieder geval geleverd wordt in het lichtblauw en grijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business