Nieuws

Lekker onthult specificaties OnePlus 12R

OnePlus 12
© OnePlus
Duitse technologiejournalist Max Jambor heeft donderdagmiddag alle specificaties van de OnePlus 12R onthuld. De 12R wordt op 23 januari in België uitgebracht.

Jambor wist eerder al te onthullen dat de OnePlus 12R op 4 januari in China wordt onthuld als de Ace 3. Ditmaal plaatst hij via X (voorheen Twitter) de volledige specificatielijst van de OnePlus 12R – het prijskaartje blijft echter nog een mysterie. De telefoon zal in ieder geval in twee smaken komen, met keuze uit 128 GB (UFS 3.1) of 256 GB (UFS 4.0) opslaggeheugen, met respectievelijk 12 GB of 16 GB RAM.

Oudere Qualcomm-chipset

Jambor bevestigt in zijn bericht dat de OnePlus 12R over een oudere Qualcomm-SoC beschikt. Het gaat dus niet om de Snapdragon 8 Gen 3 uit de reguliere 12, maar de Snapdragon 8 Gen 2. Die chip kennen we van vrijwel alle high-end smartphones uit 2023 – inclusief OnePlus’ eigen 11.

Het scherm van de 12R zou daarentegen wel op gelijke hoogte staan met de OnePlus 12. Het gaat daarbij om een 6,78-inch-oledscherm van BOE; de BOE X1. Dat scherm kondigde de fabrikant laatst nog aan en werd in samenwerking met OPPO en BOE ontwikkeld. Het oledscherm biedt een piekhelderheid van 2600 nits en ondersteunt variabele verversing (LTPO) van 1 tot 120 Hz. Een laagje Gorilla Glass Victus 2 moet ervoor zorgen dat het scherm niet snel breekt of krast.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 OnePlus 12 gelanceerd in China, dit moet je weten

Megacapaciteitsbatterij

Volgens het lek van Jambor krijgt de 12R ook meteen de grootste accu in een OnePlus-telefoon ooit. De batterijcapaciteit zou namelijk 5500 mAh bedragen, 100 mAh meer dan in de OnePlus 12. Via de bedrade SuperVOOC-lader laden beide toestellen op aan dezelfde 100 watt laadsnelheid. Verwacht wordt dat de 12R het echter zonder draadloos laden moet stellen. Daarmee laad je de 12 op aan 50 watt.

Ondanks de forse batterij is er voldoende ruimte overgebleven voor de primaire camera’s. Voor de hoofdcamera kiest OnePlus een oude bekende, de 50 MP sterke Sony IMX890 die we kennen uit de 11. Verder steekt de fabrikant een 8MP-groothoekcamera en 2MP-macrosensor in de OnePlus 12R.

Twee kleuropties

Een laatste detail dat Jambor donderdag onthulde zijn de kleuropties. Er is straks keuze uit ‘Iron Gray’ en ‘Cool Blue’ (wat Coolblue vast heel fijn zal vinden). Hoeveel de smartphone gaat kosten, is simpelweg nog niet bekend. Voor zulke details moeten we mogelijk wachten tot het officiële lanceringsmoment dat op 23 januari plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business