Nieuws

OnePlus 12 gelanceerd in China, dit moet je weten

OnePlus 12
© OnePlus
Dinsdag was het zover: de Chinese introductie van de OnePlus 12. In China kost het toestel ongeveer 560 euro. Voor de Europese lancering moeten we wachten tot januari.

Nadat OnePlus eerder deze week vrijwel alle specificaties vrijgaf, is de OnePlus 12 dinsdag officieel onthuld. Veel verrassends heeft de Chinese fabrikant alvast niet te vertellen. Visueel is de telefoon identiek aan de OnePlus 11, inclusief het ronde cameraeiland. In dat eiland steken ook ditmaal drie camera’s: een 48MP-hoofdcamera (Sony’s Lytia LYT-808-sensor), een 48MP-groothoekcamera en een 64MP-periscoopcamera met drie keer optische zoom. De camerasensoren kennen we van OnePlus’ eerste vouwbare telefoon, de Open.

In dat toestel hebben de camera’s zich alvast bewezen. We omschreven ze in onze review zelfs als de “beste camera’s op een vouwbare telefoon”. Verwacht wordt dat de camera’s op de 12 minstens net zo goed presteren, of mogelijk zelfs nog iets betere foto’s en video’s afleveren. De OnePlus 12 is namelijk uitgerust met een vlottere chipset, de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Naast het feit dat de chipset vlotter presteert, is hij ook uitgerust met een geavanceerdere ISP (Image Signal Processor).

Helderste scherm ooit

Uniek aan de OnePlus 12 is verder dat het de titel ‘helderste oledscherm ooit’ draagt. OnePlus zegt dat het scherm een piekhelderheid van 4.500 nits haalt. Of consumenten dit ook kunnen halen, is op het moment van schrijven onduidelijk. Critici wijzen erop dat OnePlus eerder nog aangaf dat de BOE X1 Oriental Screen een maximale helderheid van 2.600 nits biedt. Die 4.500 nits zou een theoretisch maximum zijn, maar in werkelijkheid niet behaald kunnen worden door eindgebruikers.

Hoe dan ook is 2.600 nits extreem helder voor een smartphonescherm. Het 6,82-inch grote oledscherm beschikt verder nog over een QHD+-resolutie (3.168 x 1.440 pixels), variabele beeldverversing van 1 tot 120 Hz (LTPO) en 2.160 Hz PWM-dimming. Dat laatste is een belangrijk detail voor gebruikers die last ondervinden van PWM-dimming. Die techniek wordt gebruikt om de helderheid van het oledscherm te bedienen. Sommige mensen kunnen echter last krijgen van hun ogen door lijnen op het scherm. Door de verversingsgraad te verhogen, moet dit effect worden beperkt.

50 watt draadloos laden

Bij de OnePlus 11 werd nogal eens geklaagd over het verdwijnen van draadloos opladen. Waarom het bedrijf die oplaadtechniek verwijderde, is ons nooit geheel duidelijk geworden. Met de OnePlus 12 is het gewoon weer mogelijk om het toestel draadloos te laden. Net als op de OnePlus 10 Pro kan de OnePlus 12 met maar liefst 50 watt draadloos worden geladen. Bedraad laden kan tot 100 watt.

Op het vlaggenschip kom je verder nog een 5.400mAh-batterij, een USB 3.2 Gen 1-poort, Bluetooth 5.4, NFC, de gekende alert-slider en een IR-blaster tegen. Of deze details gelijk zijn op de variant die volgend jaar in Europa verschijnt, zal nog moeten blijken.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 render OnePlus 12-serie wordt in januari in België gelanceerd

Prijzen en beschikbaarheid

Voorlopig is de OnePlus 12 dan ook enkel in China verkrijgbaar. Daar kost het toestel omgerekend 560 euro (4.299 Chinese Yuan) voor de variant met 256 GB opslag en 12 GB RAM. De telefoon is er ook verkrijgbaar met 512 GB en 1 TB opslag, gecombineerd met 16 GB of zelfs 24 GB RAM.

De Europese introductie vindt eind januari 2024 plaats. Volgens eerdere heeft OnePlus 23 januari in gedachte als lanceringsdatum. Op 15 december wordt dit detail officieel onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business