Nieuws

ChatGPT gaat strijd aan met Google Assistant

OpenAI assistent
© Unsplash / Levart_Photographer
OpenAI werkt aan de mogelijkheid om ChatGPT als standaard spraakassistent in te stellen op je Android-telefoon.

Google Assistant wordt binnenkort een pak slimmer dankzij de integratie van Bard, het AI-chatsysteem van Google. Gebruikers die liever een ander AI-systeem systeem gebruiken krijgen die optie van OpenAI. Het bedrijf werkt namelijk aan de mogelijkheid om Google Assistant te vervangen met ChatGPT.

Wie vandaag een vraag wil stellen aan ChatGPT op een smartphone, moet daarvoor de app openen of naar de website surfen. Voor andere AI-systemen is het momenteel niet anders: zowel voor Google Bard als Microsofts Copilot moet je de juiste app openen. Dat verandert binnenkort. Google voorziet zijn assistent namelijk van AI-mogelijkheden met Bard. OpenAI wil niet achterblijven en voorziet de mogelijkheid om ChatGPT als assistent in te stellen.

ChatGPT als spraakassistent

Daardoor zou je ChatGPT op dezelfde manier kunnen oproepen als Google Assistant. Dat is mogelijk dankzij het opensourcekarakter van Android, dat mogelijk maakt om andere assistenten aan het systeem te koppelen. Het is dankzij dat open karakter dat Android-gebruikers ook Amazons Alexa als standaard spraakassistent kunnen instellen.

Dat staat in schril contrast met de software van Apple: daar kunnen gebruikers voorlopig alleen Siri als assistent activeren. Het is wel mogelijk om andere assistenten te installeren, zoals die van Google. Om daar iets aan te vragen moet je wel de app openen. Met andere woorden: je kan op je Apple-apparaat geen standaard spraakassistent kiezen, maar je hangt vast aan Siri.

Abonnement vereist

Vast staat dat ChatGPT werkt aan een integratie in het Android-besturingssysteem. De termijn waarop dat klaar moet zijn blijft echter een raadsel. Uit de eerste flarden code haalt Android Authority dat niet iedereen ChatGPT als spraakassistent zal kunnen instellen. Om van die functie gebruik te maken zal je namelijk een ChatGPT Plus-abonnement moeten hebben.

Dat de eerste flarden code er al liggen, wijst er echter op dat de functie dichterbij is dan gedacht. ChatGPT Plus-abonnees zullen dus eerder vroeg dan laat een spraakassistent op basis van GPT-4 kunnen instellen.

Uitgelicht artikel Bard update Drive Gmail Interface Google Assistant met Bard komt tevoorschijn

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business