Nieuws

Samsung start samenwerking met Tesla voor SmartThings Energy

smartthings
© Samsung Electronics
Samsung Electronics heeft zopas bekendgemaakt dat het SmartThings Energy gaat integreren met Tesla-producten, zoals de Powerwall-thuisbatterij.

“Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de open API’s van Tesla en zal resulteren in de verdere uitbreiding van SmartThings Energy”, laat Samsung weten. “Zo zal de connectiviteit van de service vergroten en bijdragen aan Samsungs ultieme doel om van SmartThings een soepele thuiservaring te maken”, klinkt het. Naast de Powerwall-thuisbatterij komt er ook een integratie met de Solar Inverter, Wall Connector-opladers en uiteraard de elektrische wagens van Tesla.

“De klanten van Tesla Energy kunnen straks de energiestatus van hun woning opvolgen via SmartThings- en Samsung-toestellen, alsook in de Tesla-app. Het garandeert betere toegang en connectiviteit”, zegt Chanwoo Park, EVP en hoofd van het IoT-ontwikkelingsteam bij het Device Platform Center van Samsung Electronics. “De nieuwe samenwerking is een mijlpaal om onze oplossing breder beschikbaar te maken, ook buiten huishoudapparatuur.”

Samsung SmartThings en Tesla

Concreet zullen gebruikers van SmartThings Energy veel meer informatie kunnen raadplegen via de Tesla-platformen. Denk daarbij aan actuele gegevens over de energieproductie, maar ook het verbruik en de opslag ervan. Volgens Samsung zullen consumenten zich zo beter kunnen voorbereiden op stroomonderbrekingen. Er is onder meer de optie om te connecteren met de Storm Watch-functie van de Tesla Powerwall.

Bij extreme weersomstandigheden (zoals een windhoos of zware sneeuwval), kunnen eigenaars een waarschuwing krijgen via SmartThings, op verbonden televisies van Samsung, maar eveneens in de Tesla-app voor smartphones. Er is ook een rol weggelegd voor artificiële intelligentie. Een AI Energy Mode kan in geval van nood de efficiëntie van je energieverbruik verhogen en meer stroom gaan opslaan in de Tesla Powerwall.

“Bij Tesla zijn we verheugd die mogelijkheden te kunnen toevoegen aan onze producten”, reageert Drew Baglino, executive officer bij Tesla. “Onlangs maakten we FleetAPI beschikbaar. Die laat ontwikkelaars toe om te interageren met onze Powerwall, Solar- en Wall Connector, naast onze auto’s. Het doet ons plezier dat Samsung ervoor gekozen heeft als een van de eersten samen met ons toepassingen te ontwikkelen”, aldus de Tesla-manager.

De Zuid-Koreanen gaan de integratie van SmartThings met de Tesla Powerwall uitvoerig demonstreren op de Consumer Electronics Show 2024. De dienst is wel nog in ontwikkeling en de lancering zou gepland staan voor het tweede kwartaal van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business