Nieuws

Withings’ BeamO is een revolutionaire thermometer

Withings BeamO
© Withings
Wearablemaker Withings komt met een nieuw gezondheidsapparaat. De BeamO is een soort thermometer die verschillende metingen kan maken.

De Consumer Electronics Show in Las Vegas, beter gekend als CES, is voor veel merken hét moment om nieuwe producten en technologieën voor te stellen. Tussen al de onthulling weet Withings aandacht te trekken met een nieuw gezondheidsapparaat: de BeamO.

Vier-in-één

De BeamO is in feite vier apparaten in één: het apparaat kan dienstdoen als stethoscoop en thermometer, maar kan even goed elektrocardiogrammen (ecg) maken en je zuurstofsaturatie meten. Withings zelf spreekt over een ‘multiscoop’. Het apparaat zelf is ongeveer zo groot als een smartphone en heeft iets weg van een afstandsbediening.

Het nut van de BeamO? Withings gebruikt het toestel om de lichaamstemperatuur, hartslag, zuurstofsaturatie en ademhaling te monitoren. Dat kan handig zijn om verschillende redenen: heb je last van een hartritmestoornis zoals atriumfibrilleren of ademhalingsproblemen? Dan zal dit apparaat die kunnen opsporen. Behalve hart- en zuurstofsaturatiemetingen kan het apparaat ook ademhalingsgeluiden registreren. Daarmee is de BeamO een van de meest geavanceerde detectie-apparaten die consumenten kunnen kopen.

Uitgelicht artikel Messenger op Apple Watch Apple Watch-modellen verdwijnen uit winkelrekken door patentzaak

De BeamO biedt tegelijkertijd meer dan uit de kluiten gewassen thermometerfuncties. Het toestel moet gebruikers er ook aan herinneren om medicijnen te nemen. Ook de mogelijkheid om symptomen van ziekte bij te houden zit ingebouwd. Het apparaat heeft verder een batterijduur van acht maanden. Daardoor moet je het toestel bij ziekte opgeladen uit de kast kunnen halen.

Lancering

Aan de BeamO zit wel een keerzijde: het apparaat is nog niet bij medische keuringsinstanties gepasseerd. Die instanties moeten beslissen of de detectiemogelijkheden van de BeamO wel goed genoeg zijn en dat de resultaten kloppen. Zo lang dat niet het geval is, zal Withings de BeamO niet als gezondheidsapparaat kunnen aanbieden.

Withings probeert het apparaat in de zomer van 2024 te lanceren. Of die deadline gehaald wordt, zal afhangen van de keuringsinstanties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business