Nieuws

Belkins Stand Pro trackt je beweging via je iPhone

Belkin Stand Pro
© Belkin
Belkin heeft maandag de Stand Pro uitgebracht. De MagSafe-lader is uitgerust met een motor die ervoor kan zorgen dat je iPhone alle hoeken van de kamer ziet.

De Belkin Stand Pro is de eerste draadloze lader die gebruikmaakt van Apples DockKit-framework, waarmee accessoiremakers ‘slimmere’ accessoires kunnen ontwikkelen. Met de Stand Pro wordt dit framework ingezet om je bewegingen te volgen en de positie van de stand aan te passen. Voor wie nogal eens heen en weer beweegt tijdens het videobellen, is het een onmisbare functie die zelfs iets effectiever is dan Apples Center Stage. Ook die functie probeert je steeds in beeld te houden, maar vertrouwt daarvoor op software, in plaats van een motor zoals op de Belkin Stand Pro.

Het activeren van de DockKit-functionaliteit vereist geen extra handelingen. Gebruikers hoeven hun iPhone 12 of nieuwer enkel op de Stand Pro te monteren, waarna de standaard automatisch via NFC een verbinding opzet. Wie daarna een app met een camerafunctie opent, zoals FaceTime, WhatsApp of Microsoft Teams, ziet de Stand Pro automatisch meebewegen.

Volgens Belkin heeft de Stand Pro een draaibereik van 360 graden. De gemotoriseerde arm, waarop je de iPhone bevestigt, kan ook met 90 graden op en neer bewegen. Zodoende moet de standaard je te allen tijde in beeld kunnen houden. Dat de standaard gebruikmaakt van DockKit is uniek en maakt hem bovenal futureproof; Belkin hoeft namelijk geen software uit te brengen om de stand met het ecosysteem te laten werken. DockKit zorgt voor de interactie tussen de Stand Pro en je smartphone, en dat platform werd door Apple ontwikkeld.

Gewoon een draadloze lader

In de eerste plaats is de Stand Pro ook gewoon een draadloze lader. Wanneer je hem verbindt met de meegeleverde 30 watt oplader, kan hij je iPhone aan 15 watt opladen. Belkin biedt ook de mogelijkheid om de draadloze lader werkelijk draadloos te gebruiken. Op de ingebouwde accu zou de standaard tot vijf uur meegaan.

De Belkin Stand Pro wordt in de VS aangeboden voor 179,99 dollar. Het is onbekend wanneer de lader in Europa beschikbaar komt en hoeveel we hier mogen betalen.

BoostCharge Pro 3-in-1

Belkin komt tijdens CES 2024 ook met de BoostCharge Pro 3-in-1-standaard. Het ontwerp daarvan is typisch Belkins, maar toch gaat het om een vernieuwde draadloze lader. Ditmaal werkt hij namelijk met de gloednieuwe Qi2-standaard, die efficiëntere en snellere oplaadsessies belooft. Hoewel Qi2 dus sneller zou zijn, is de Pro 3-in-1 dat niet echt, met een maximale laadsnelheid van 15 watt. Het prijskaartje ligt tegelijk ook op dezelfde hoogte als zijn voorgangers, aan 149,99 dollar.

Belkin BoostCharge Pro 3-in-1
© Belkin

Ook voor de Belkin BoostCharge 3-in-1 geldt dat de accessoiremaker geen prijsinformatie heeft gedeeld. Een releasedatum is eveneens onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business