Nieuws

Maak kennis met Ballie: de slimme thuisassistent van Samsung

Samsung ballie robot
© Samsung
Naar aanleiding van CES 2024 stelt Samsung Ballie voor: een slimme robot die je kan helpen je slimme huis te automatiseren.

In de aanloop naar CES 2024 hield Samsung een eigen persconferentie. Tijdens die presentatie liet het merk de nieuwste versie van Ballie zien. Het gaat om een bolvormige thuisassistent die recht uit Star Wars lijkt te komen, als broertje van R2D2 en BB-8. Samsung toonde de robot voor het eerst tijdens CES 2020, maar komt nu met een aantal vernieuwingen.

Ballie gedraagt zich niet als een gewone assistent zoals Google Assistant of Siri, maar is meer een butler. De bolvormige robot rijdt namelijk zelfstandig door je huis en voert allerlei taken uit. Dat doet de robot door verbinding te maken met je slimme apparaten en die te bedienen. De robot is in staat om gedragspatronen te herkennen en zich daaraan aan te passen. Ben je elke dag om thuis om zes uur ’s avonds? Dan kan je de robot aanleren om de verwarming of het wasmachine aan te zetten – al zal je in dat laatste geval de machine wel nog zelf moeten vullen.

Ook als je van huis weg bent kan je interageren met de robot. Zo kan je de robot vragen om video’s of foto’s van je huisdieren te sturen wanneer je zelf niet thuis bent.

De robot bevat bovendien een ingebouwde projector en speakers. Met andere woorden: je zou de robot kunnen gebruiken als beeldscherm, of je computer nu binnen bereik is of niet. Ballie kan projecteren in verschillende hoeken en groottes. Samsung toont in de promotievideo iemand die – naast haar televisie – een work-outvideo tegen de muur projecteert. Met andere woorden: de mogelijkheden zijn legio.

Beschikbaarheid

Wanneer je Ballie zelf in huis kan halen vertelt Samsung er momenteel nog niet bij. Het kan dus nog wel even duren vooraleer robots als Ballie breed beschikbaar zijn. Wie nu al een robot in huis wil halen, moet zich dan ook beperken tot een model dat uitsluitend stofzuigt en misschien ook dweilt.

Uitgelicht artikel Samsung auto Hyundai en Samsung willen slimme auto’s met huizen verbinden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business