Nieuws

ASUS onthult NUC 14 Pro: eerste échte ASUS-NUC’s

ASUS NUC 14 Pro+
© ASUS
ASUS heeft deze week de NUC 14 Pro-lijn uit de doeken gedaan. Het zijn de eerste NUC's die volledig door ASUS zijn ontwikkeld. Eerder kwam het al met een ROG NUC.

ASUS bracht eerder deze week twee ROG NUC’s op de markt. Met deze mini-pc’s wil ASUS een groep gamers bereiken die veel rekenkracht wensen in een klein pakketje. Met de NUC 14 Pro en de NUC 14 Pro+ keert ASUS echter back-to-basics, met NUC’s zoals we ze van Intel kennen. Zonder aparte GPU dus, maar wel met enkele performante Intel Core Ultra-chips.

Met of zonder 2,5-inch-SSD

Gebruikers krijgen bij de NUC 14 Pro keuze uit twee varianten: slank en hoog, met in de hoogste versie ruimte voor een 2,5-inch-SSD (SATA). In de slanke versie ontbreekt die ruimte en kan je enkele NVMe-SSD’s (M.2) installeren, twee om specifiek te zijn. Op andere vlakken zijn de 14 Pro’s overigens gelijk, met keuze uit dezelfde Intel Meteor Lake-SoC’s, de Core Ultra 7 165H, Core Ultra 7 155H, Core Ultra 5 135H, Core Ultra 5 125H en de Core Ultra 3 100U.

Op grafisch vlak krijgen Core Ultra 5 en Ultra 7-processoren een Intel Arc-GPU, terwijl de Core Ultra 3 een Intel Graphics-GPU krijgt. Het gaat steeds om GPU’s die in de processor zijn ingebouwd.

Wat aansluitingen betreft biedt de NUC 14 Pro 2x Thunderbolt 4 (USB-C), 3x USB 3.2 Gen 2 (USB-A), 1x USB 3.2 Gen 2×2 (USB-C), 1x USB 2.0 (USB-A), 2x HDMI 2.1 en 1x RJ45-ethernet. De NUC biedt ook draadloze verbindingen, met een ingebouwde Wi-Fi 6E- en Bluetooth 5.3-adapter.

NUC 14 Pro+

Voor de snelste processor moeten gebruikers terecht bij ASUS’ NUC 14 Pro+. Onder de motorkap is de NUC eveneens voorzien van Intel Meteor Lake-SoC’s, de Core Ultra 9 185H, Core Ultra 7 155H en de Core Ultra 5 125H. De processoren krijgen in deze versie een TDP van 65 watt.

Wat aansluitingen en connectiviteitsopties betreft is de NUC 14 Pro+ gelijk aan de NUC 14 Pro. Een 2,5-inch-SSD installeren is echter in geen geval mogelijk op de NUC 14 Pro+. Hiervoor is het chassis simpelweg te compact. Die behuizing is ditmaal wel uit metaal opgetrokken, tegenover plastic met de NUC 14 Pro. Het geheel mag dus iets luxer ogen met de Pro+.

Prijzen en beschikbaarheid

Hoeveel je extra betaalt voor het aluminium omhulsel, moet nog blijken. ASUS heeft tijdens CES geen details bekendgemaakt over de prijzen en beschikbaarheid van de NUC 14 Pro en 14 Pro+.

asusbusinessintelnuc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals