Nieuws

iOS 17.3 wordt volgende week uitgebracht

Apple iPhone
© Unsplash / Thai Nguyen
iOS 17.3 en iPadOS 17.3 worden volgende week uitgerold. Dat heeft Apple woensdag onthuld in een blogpost. Dit mag je verwachten van de update.

Apple onthulde de lanceringsdatum in een blogpost over de nieuwe Unity Bloom-achtergronden. Die zijn vanaf iOS 17.3 en iPadOS 17.3 beschikbaar, staat te lezen in het bericht: “De nieuwe Unity Bloom iPhone- en iPad-achtergrond voor het vergrendelscherm is volgende week ook beschikbaar en vereist een iPhone Xs of nieuwer met iOS 17.3 en iPad (6e generatie en nieuwer), iPad mini (5e generatie en nieuwer), iPad Air (3e generatie en nieuwer), 12,9-inch iPad Pro (2e generatie en nieuwer), 10,5-inch iPad Pro en 11-inch iPad Pro (1e generatie en nieuwer) met iPadOS 17.3.”

Stolen Device Protection

De update naar iOS 17.3 omvat dus een nieuwe achtergrond, maar dat is zeker niet alles. Vanaf iOS 17.3 komt Apple ook met “Stolen Device Protection”, dat je iPhone beschermt tegen diefstal. Als je die functie activeert, kunnen dieven niet zomaar je iPhone resetten. Ook als ze over de pincode van je smartphone beschikken, kunnen ze zulke acties niet uitvoeren. Stolen Device Protection beschermt ook tegen het openen van iCloud Keychain en het gebruik van Apple Pay.

Zulke functies komen pas weer beschikbaar als de gebruiker zich tweemaal verifieert met Face ID of Touch ID. Tussen die verificatiestappen zit steeds een uur. Gebruikers hoeven hun apparaat niet als gestolen aan te merken om de diefstalbeveiliging te activeren. Dit gebeurt automatisch als je iPhone zich op een onbekende locatie bevindt. Voordat dit werkt, moet je Stolen Device Protection wel eerst inschakelen via het instellingenmenu.

Gedeelde afspeellijsten

Apple Music krijgt met iOS 17.3 ook een belangrijke update. Voortaan kunnen afspeellijsten van de streamingsdienst met andere gebruikers worden gedeeld. Het is bovendien mogelijk de lijst samen te beheren en dus nummers toe te voegen of te verwijderen.

Het streamen van muziek of video naar de televisie in een hotelkamer wordt met iOS 17.3 verder een stuk gemakkelijker. Hiervoor komt Apple met een nieuwe AirPlay-functie die de televisie een QR-code laat weergeven. Daarmee kun je je aansluiten op het netwerk van de televisie en kun je vervolgens AirPlay gebruiken om naar de tv te streamen.

Uitgelicht artikel iOS 17 installeren Apple start uitrol iOS 17.2, dit moet je weten

Uitrol iOS 17.3 en iPadOS 17.3

Apple rolt iOS 17.3 en iPadOS 17.3 volgende week uit naar iPhones en iPads. Het kan mogelijk nog wel enkele dagen duren voordat alle gebruikers de update kunnen installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business