Nieuws

Fossil zal geen Wear OS-horloges meer maken

fossil
© Fossil
Fossil zal geen nieuwe Wear OS-horloges maken. Omdat de markt te sterk veranderde trekt het merk zich terug.

Bij het gekende horlogemerk Fossil werd dit weekend besloten tot een exit uit de smartwatchmarkt. Het bedrijf ziet dat de markt op een aantal jaar tijd flink veranderd is, en wil daardoor meer gaan focussen op de kernzaken. COO Jeff Boyer noemt de beslissing om de smartwatchmarkt te verlaten “strategisch”.

Met andere woorden: de slimme horloges verdwijnen uit het gamma van Fossil. Het merk zal nog uitsluitend traditionele horloges, juwelen en lederen accessoires maken onder de merknaam Fossil. Daarnaast heeft de Fossil Group ook merken als Skagen, Emporio Armani, DKNY en Michael Kors onder de arm – klassieke accessoires genoeg, dus.

Fossil Gen 6

Dat wil ook zeggen dat de Fossil Gen 6, die in 2021 verscheen, de laatste Watch OS-horloge van Fossil zal zijn. Als het aan COO Jeff Boyer ligt, dan hebben klanten met zo’n horloges niets te vrezen. De toestellen worden namelijk nog “enkele jaren” voorzien van software- en veiligheidsupdates, zodat je ze op een veilige manier kan blijven gebruiken.

De beslissing van het accessoiremerk komt niet helemaal onverwacht. Al in december ging het gerucht de ronde dat Fossil liever geen slimme horloges meer uitbracht. Een van de oorzaken daarvoor is een stroeve samenwerking met Google: op het moment dat Wear OS 4 al beschikbaar was, besliste het merk om een Wear OS 3.5-update naar zijn apparaten te sturen. Werkte het merk aanvankelijk nog samen met Google aan de software, dan werd die rol gaandeweg ingevuld door Samsung.

In december werden de Gen 6-horloges bovendien met 60% korting verkocht. Toen al leek het niet om een normale verkoopactie te gaan, maar om een uitverkoop. Klanten die in winkels een Fossil-horloge gingen halen en daarbij naar de lanceringsdatum voor Gen 7-horloges polsten, kregen toen ook ontkennende antwoorden van het winkelpersoneel: tot een Gen 7-horloge zou het bij Fossil niet meer komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business