Nieuws

Fossil lijkt afstand te nemen van Wear OS-horloges

Fossil Google Assistant
© Fossil
Op horloges van Fossil kan je nog steeds geen Wear OS 4 gebruiken. De kans is groot dat er nooit een update komt.

Fossil, het horlogemerk dat ook Wear OS-horloges op de markt bracht, lijkt afstand te nemen van Googles draagbaar besturingssysteem. Tot een aantal jaren geleden kwam het merk nog jaarlijks met een nieuw model. De zesde generatie van Fossils smartwatches liep in 2020 al wat vertraging op en werd uiteindelijk in 2021 gelanceerd.

Die Gen 6-horloges introduceerden meteen Wear OS 3 in het gamma van Fossil. Sindsdien bracht het merk enkel een update naar Wear OS 3.5 uit voor de horloges. Opmerkelijk daaraan is dat Wear OS 4 op het moment van die update al beschikbaar was. Waar Fossil aanvankelijk als een van de eerste merken nieuwe Wear OS-versies kon aanbieden, lijkt die rol nu naar Samsung en Google zelf verschoven te zijn. De samenwerking tussen Google en het horlogemerk leek bij de lancering van Wear OS 3 al stroef te verlopen. Dat beeld werd alleen maar versterkt door de lancering van Wear OS 4 die niet naar Fossil-toestellen kwam.

Uitgelicht artikel fossil Fossil-smartwatches kunnen Google Assistant weer gebruiken

Fossil biedt momenteel nog altijd geen Wear OS 4 aan op zijn smartwatches en het ziet er ook niet naar uit dat zoiets binnenkort zal gebeuren. Op de website van Fossil worden de Gen 6-smartwatches namelijk flink afgeprijsd. Horloges met een adviesprijs van €329 kan je daardoor al in huis halen voor €131. Op het hele Gen 6-segment kan je momenteel profiteren van 60% korting.

Daardoor lijkt het er sterk op dat Fossil afscheid neemt van de wearablesmarkt. Het merk doet de producten niet alleen in uitverkoop, maar laat ook uitschijnen dat er geen nieuwe modellen meer zullen verschijnen. Kortom: Gen 7-horloges moet je niet verwachten. Meerdere Reddit-gebruikers claimen dat winkelmedewerkers van Fossil hen zoveel vertelden. De onaangekondigde uitverkoop lijkt dat alleen maar te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business