Nieuws

iOS 18 is potentieel de grootste iOS-update ooit

iPhone 15
© Unsplash / Yuheng Ouyang
Apple werkt met iOS 18 aan één van de grootste, zo niet de grootste, iOS-update ooit. Verwacht wordt dat Apple tijdens het WWDC-evenement in juni iOS 18 uitbrengt.

Bekend is dat Apple voor de aanstaande iPhone 16-serie vol inzet op AI. Toch is AI niet het enige dat iOS 18 met zich meebrengt, schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman. “Mij is verteld dat het nieuwe besturingssysteem binnen het bedrijf wordt gezien als een van de grootste iOS-updates – zo niet de grootste – in de geschiedenis van het bedrijf”, klinkt het.

Wat de grootste iOS-update zoal met zich meebrengt, laat de journalist vooralsnog in het midden. Of, althans: Gurman zegt later meer details te delen, maar wijst al wel op de introductie van RCS in iMessage en een slimmere versie van Siri. Ook wijst Gurman op het introductiemoment tijdens het WWDC-ontwikkelaarsevenement. Het WWDC vindt steevast in juni plaats. Na dat evenement kan je als enthousiaste gebruiker ook direct aan de slag met de bètaversie.

RCS op iPhones

“Koop je moeder een iPhone”, zei Apple-topman Tim Cook in 2022 als reactie op de vraag of Apple ooit RCS zou introduceren in iMessage. Iets meer dan een jaar later gaf de technologiegigant alsnog toe aan de druk en maakte het bekend RCS toe te voegen aan iMessage. Daarmee kunnen Android-gebruikers onder meer high-res foto’s en video’s versturen naar iPhones. RCS biedt verder nog typindicatoren, leesbewijzen en verbeterde encryptie ten opzichte van SMS.

Uitgelicht artikel iPhone 16 Ontwerp iPhone 16-serie lekt uit

AI-aangedreven Siri

Vanaf iOS 18 krijgt Siri ondersteuning van AI. AI verbetert volgens Gurman “de manier waarop zowel Siri als de Berichten-app vragen kunnen beantwoorden en zinnen automatisch kunnen aanvullen”. Generatieve AI komt mogelijk ook terecht in Apple Music, Pages, Keynote en Xcode, staat te lezen in de Power On-nieuwsbrief.

Of AI naar alle iPhones komt, is nog onduidelijk. Eerder bleek nog dat de iPhone 16-serie verbeterde microfoons krijgen. Die moeten ervoor zorgen dat spraakassistent Siri je beter kan verstaan. Verder raakte bekend dat de nieuwe Bionic-chipsets mogelijk lokaal AI-taken kunnen verwerken, terwijl de bestaande Bionic-chips het zonder zulke AI-componenten moeten stellen. Hoe dat precies uitpakt zal moeten blijken na de onthulling van iOS 18 in juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business