Nieuws

Goedkoopste Ring Protect-abonnement wordt een pak duurder

Ring Alarm
© Amazon
Ring verhoogt de prijzen van zijn Ring Protect Basic-abonnement per 11 maart 2024. De prijsstijging geldt voorlopig enkel voor klanten die in dollars (USD) of ponden (GBP) betalen.

Vanaf 11 maart kost een abonnement op Ring Protect Basic 4,99 dollar of pond per maand, of 49,99 op jaarbasis. De prijs ligt daarmee voortaan 25 procent hoger: momenteel betalen Ring-klanten nog 3,99 dollar of pond per maand. Smarthomefabrikant Ring stelt dat de prijsstijging vanaf 11 maart direct geldt voor nieuwe abonnees. Voor bestaande klanten gaan de tarieven in op “de eerste verlengingsdatum” op of na 11 maart.

Europese Ring Protect-klanten

Europese Ring Protect-klanten blijven in principe gespaard van de hogere prijzen. “De prijsverhoging voor Ring Protect Basic geldt alleen voor abonnees die betalen in ponden (GBP) of dollars (USD)”, klinkt het in het supportartikel. Kortom: als je het Ring Protect-abonnement in euro’s betaalt, is er niets aan de hand. Je blijft dan ook gewoon €3,99 (maand) of €39,99 (jaar) betalen.

Ring-abonnement opzeggen

Klanten krijgen ditmaal overigens niets extra’s voor de hogere prijzen. Dat in tegenstelling tot toen Ring in 2022 de prijzen verhoogde. Abonnees kregen toen 180 dagen toegang tot beelden in de Ring Cloud – van 60 dagen voor de prijsstijging. Waarom de Amazon-dochteronderneming ditmaal zijn Protect-prijzen verhoogt, wordt niet besproken op de supportpagina.

Wel legt het daarop uit dat abonnees hun data moeten downloaden voordat ze hun Ring-abonnement opzeggen. Nadat je het Protect Basic-abonnement hebt opgezegd, verwijdert het bedrijf per direct je data van zijn servers.

Uitgelicht artikel Amazon logo Amazon kijkt mee met Ring-camera’s

Goedkoper dan Google

Of Ring later ook de Europese prijzen van Ring Protect Basic gaat verhogen, zal de tijd moeten leren. Eén ding staat wel vast: ondanks dat de tarieven zijn gestegen, is het abonnement voor de Ring-camera’s nog steeds een betere deal dan alternatieven van Arlo en Google.

Arlo vraagt nu al 4,99 euro per maand. Daarvoor krijg je 30 dagen toegang tot de beelden. Bij Google ligt de prijs op 3,99 euro, voor dezelfde bewaartermijn van 30 dagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business