Nieuws

Renders tonen ASUS Zenfone 11 Ultra in vol ornaat

ASUS Zenfone 11 Ultra render
© Evan Blass
Geruchtenmaker Evan Blass heeft recent high-res renders van de ASUS Zenfone 11 Ultra gedeeld. De beelden bevestigen eerdere lekken over ASUS' nieuwe Zenfone-vlaggenschip.

Met de Zenfone 11-serie lijkt ASUS eindelijk grote vernieuwingen door te voeren. Sinds de Zenfone 8 hield het Taiwanese merk vast aan dezelfde behuizing én het 5,9-inch-oledscherm. Uit eerdere lekken bleek al dat zowel de behuizing als het scherm ditmaal worden vervangen. Meer specifiek zou de ROG Phone 8 dienen ter inspiratie voor het nieuwste Zenfone-model. Zowel de behuizing als specificaties van de smartphones zijn identiek, bleek uit het gerucht. Evan Blass plaatst ditmaal high-res renders van de Zenfone 11 Ultra.

Daarop zien we een smartphone die inderdaad als twee druppels water op de ROG Phone 8 lijkt. Het camera-eiland is daarbij identiek, hetzij zonder ROG-badge. Ook verliest de Zenfone de RGB-leds aan de achterzijde én is hij verkrijgbaar in heel wat extra kleuren: blauw, groen, wit, zalm en zwart. Of de Taiwanese fabrikant alle kleuren in Europa beschikbaar stelt, blijft koffiedik kijken.

De voorzijde van ASUS’ Zenfone 11 Ultra is eveneens identiek aan de ROG Phone 8. De hole-punch-notch bevindt zich bovenaan in het midden. Verder lijkt het scherm in de renders vrijwel randloos – zoals we dat ook kennen van de ROG Phone 8. Over het scherm is bekend dat hij 6,78 inch meet en een variabele beeldverversing (LTPO) biedt van 144 Hz. De resolutie komt uit op Full HD.

Eerste Zenfone Ultra

Voor ASUS is de Zenfone 11 Ultra het eerste ‘Ultra’-model in de Zenfone-reeks. Dat toont zich ook meteen in de specificaties, waaronder de Snapdragon 8 Gen 3-chipset en de opslagconfiguraties – het duurste model bevat 16 GB RAM en 1 TB opslag (UFS 4.0). De batterij is ook fors te noemen en biedt een capaciteit van 5.500 mAh, met oplaadsnelheden van 65 watt via de meegeleverde lader.

Met de Zenfone 11 Ultra wordt ook het camerasysteem flink vernieuwd. De hoofdcamera is Sony’s 50 MP IMX890-sensor. Aanvullend is er een 13MP-groothoek- en 32MP-telefotocamera aanwezig, met 3x optische zoom.

Goedkopere Zenfone 11?

Of ASUS naast het Ultra-model ook aan een reguliere Zenfone 11 werkt, is niet bekend. Onduidelijk is ook hoe zo’n smartphone van de Ultra zou verschillen, gezien de Zenfone 11-reeks gebaseerd lijkt op de ROG Phone 8-reeks.

Mogelijk wordt daarover meer bekend zodra de lancering nadert. Voorgaande jaren lanceerde ASUS zijn nieuwe Zenfone-topmodellen pas in juni of juli. Mogelijk wordt dat naar voren geschoven nu het toestel eigenlijk identiek is aan de ROG Phone 8, en de ontwikkeltijd dus drastisch is ingekort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business