Nieuws

ASUS Zenfone 11 Ultra: beelden en specs liggen op straat

ASUS Zenfone 11 Ultra
© Reddit
De ASUS Zenfone 11 Ultra is mogelijk een rebadged ROG Phone 8. In recente firmware van de ROG Phone 8 zijn specificaties en beelden van de Zenfone 11 Ultra opgedoken.

Recent kwam naar buiten dat ASUS mogelijk nog dit voorjaar de Zenfone 11 Ultra uitbrengt. Details over de nieuwe smartphone zijn relatief schaars. Tipster Roland Quandt lekte eerder wel uit dat het Taiwanese bedrijf de Zenfone- en ROG-smartphones door hetzelfde team zou laten ontwikkelen. Of dat zou leiden tot identieke smartphones, liet de geruchtenmaker echter in het midden. Een bericht op Reddit lijkt dat te bevestigen. Redditor u/Td3v1l wist namelijk diverse beelden van de Zenfone 11 Ultra te ontfutselen aan de firmware van de ROG Phone 8.

Kopie van de ROG Phone 8

Op de beelden wordt voornamelijk de achterkant van de Zenfone 11 Ultra getoond. De cameramodule op de Zenfone is identiek aan die van de ROG Phone 8, inclusief de plaatsing van de flitser en de drie camera’s. Het enige dat ontbreekt is het ROG-embleem rechtsonder in de cameramodule. Ook werd het gameruiterlijk van de ROG-serie vervangen door een meer alledaags uiterlijk, zonder RGB-ledjes. Volgens de gelekte beelden komt de Zenfone 11 Ultra beschikbaar in vijf kleuren: blauw, groen, wit, zalm en zwart.

Van voren zien we een scherm met een hole-punch notch en relatief dunne schermranden, zoals we dat ook kennen van de ROG Phone 8. Het amoledscherm is bovendien net zo groot, met 6,78 inch en beschikt over variabele beeldverversing van 1 tot 120 Hz (LTPO). Volgens de specificatielijst komt het scherm van Samsung. Op de ROG-serie haalt dit scherm een piekhelderheid van 2.500 nits.

ASUS Zenfone 11 Ultra specificatielijst
© Reddit

Snapdragon 8 Gen 3

Uit de specificatielijst blijkt verder dat de Zenfone beschikt over een Snapdragon 8 Gen 3. Die chip is te vinden in vrijwel alle vlaggenschiptelefoons van 2024, waaronder de Samsung Galaxy S24 Ultra en ASUS’ ROG Phone 8. Gecombineerd met die chipset vind je maximaal 16 GB RAM en 512 GB opslag. Er is ook nog een basisconfiguratie, maar specifieke details daarvan zijn niet bekend.

De batterij heeft een capaciteit van 5.500 mAh, de hoofdcamera is 50 MP sterk en voor de groothoek- en telefotocamera’s zijn er 13MP- en 32MP-sensoren aanwezig. De zoomcamera maakt foto’s met driemaal optische zoom.

Prijzen en beschikbaarheid

Details die niet genoemd worden gaan over de prijzen en beschikbaarheid. Wat we wel weten is dat de ROG Phone 8 wordt aangeboden voor 1.099 euro. Mogelijk ligt het prijskaartje van de Zenfone 11 Ultra iets lager, gezien het die telefoon ontbreekt aan ledjes achterop. Tegelijk zijn de specificaties verder gelijk, mits de gelekte informatie klopt

asusasus rog phone 8asus zenfone 11mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals