Nieuws

ASUS Zenfone 11 Ultra lekt uit: eerste ‘grote’ Zenfone?

ASUS Zenfone 10 header
© ASUS
ASUS komt naar verluidt op korte termijn met de Zenfone 11 Ultra. Het toestel onderging inmiddels zijn eerste keuring bij het Indonesische SDPPI.

Geruchten over het verdwijnen van de Zenfone-serie werden vorig jaar razendsnel ontkend. Volgens de Taiwanese fabrikant zijn er helemaal geen plannen om de Zenfone-reeks te schrappen. “ASUS zal zijn twee telefoonproductlijnen, de ROG Phone en de Zenfone, gewoon aanhouden”, klonk het. Het verschijnen van keuringsgegevens voor de ASUS Zenfone 11 Ultra lijkt die claim te bevestigen.

Die keuringsgegevens zijn afkomstig van het Indonesische SDPPI. Elke telefoon die in Indonesië verkocht wordt, moet eerst langs de SDPPI passeren, en dus ook de aanstaande Zenfone 11 Ultra. Op het moment van schrijven geeft de keuringsautoriteit buiten de naam en het modelnummer (AI2401_H), geen specificaties vrij. Wat het toestel in termen van hardware te bieden heeft, blijft dus gissen.

ROG Phone 8 (Pro)

Gezien ASUS de ‘Ultra’-benaming toevoegt, lijkt er wel een aardverschuiving op komst in Zenfone-land. Sinds de Zenfone 8 is de telefoonreeks nauwelijks geëvolueerd. Het scherm meet nog altijd 5,9 inch en de behuizing is eveneens identiek. Zo identiek dat hoesjes van de Zenfone 8 werken op de 10, die in 2023 op de markt kwam. Daarnaast bestaat de reeks al jaren uit één model. De Ultra-naam wijst mogelijk op een tweedeling in de smartphonereeks, met een goedkoper basismodel en een nieuwe Ultra-variant.

Dat basismodel zou identiek kunnen zijn aan de Zenfone 10, terwijl de Ultra een nieuw design meekrijgt. Anderzijds wordt gespeculeerd, mede door Roland Quandt, dat de Zenfone 11-serie niets meer is dan de ROG Phone 8 (Pro) in een andere behuizing.

Vaarwel compacte Zenfone

Zulke details blijven voorlopig koffiedik kijken. De kans is echter groot dat ASUS dit jaar definitief de compacte Zenfones vaarwelzegt. Om mee te komen met de high-end-smartphones in 2024 zal ASUS ook wat nieuwe schermtechnieken uit de kast moeten trekken. Technieken die het alvast niet biedt op het 5,9-inchscherm van de Zenfone 10.

Uitgelicht artikel ASUS Zenfone 10 header ASUS Zenfone 10 officieel: compacte krachtpatser

Wanneer ASUS de vermeende Zenfone 11 Ultra lanceert, is simpelweg niet bekend. Vorig jaar kwam het eind juni met de Zenfone 10 op de proppen. Het jaar daarvoor kwam de 9 ook in de zomer op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business