Nieuws

ASUS lanceert ROG Phone 8 en 8 Pro, prijzen vanaf 1.100 dollar

ASUS ROG Phone 8 header
© ASUS
De ASUS ROG Phone 8-serie is tijdens CES 2024 uitgebracht. Net als voorgaande jaren gaat het om twee smartphones, de ROG Phone 8 en ROG Phone 8 Pro.

ASUS voorziet de ROG Phone 8 (Pro) van hetzelfde 6,78-inch-oledscherm met een beeldverversing van 165 Hz. De ROG Phone 8-serie biedt ook variabele beeldverversing tot 120 Hz. Onderhuids zijn de smartphones voorzien van Qualcomms meest performante chipset, de Snapdragon 8 Gen 3. Hoeveel RAM de toestellen meekrijgen, is afhankelijk van de gekozen opslagconfiguratie. Standaard levert het Taiwanese bedrijf de ROG Phone 8 en Phone 8 Pro met 512 GB opslag en 16 GB RAM. De Pro-variant is eveneens beschikbaar met 24 GB RAM en 1 TB opslag.

Met de ROG Phone 8-serie heeft ASUS het gewicht van zijn smartphones ook fors weten te verlagen. De Phone 8 is namelijk zo’n 9% lichter dan zijn voorganger en weegt 225 gram, tegenover 239 gram van de ROG Phone 7 Ultimate. Die besparing komt onder meer voort uit een kleinere batterij: de capaciteit op de ROG Phone 8 bedraagt 5.500 mAh, terwijl de ROG Phone 7-serie met een 6.000 mAh-accu werd geleverd. Opladen gaat wel net zo vlot, aan 65 watt.

Daarnaast is de behuizing wat gekrompen, met name in de hoogte. Volgens ASUS is de schermrand boven het scherm gekrompen naar 1,65 mm, van 5,65 mm op de ROG Phone 7. Ook in de breedte zijn de schermranden op de ROG Phone 8-serie iets smaller, van 1,9 naar 1,67 mm.

Vernieuwd camerasysteem

ASUS pakt ten slotte uit met een vernieuwd camerasysteem en een aangepaste koeler voor de ROG Phone 8 Pro. Op cameravlak krijgt de smartphonereeks een nieuwe 50MP-hoofdcamera met 6-assige hybride Gimbal Stabilizer 3.0, een 13MP-groothoeksensor en een 32MP-telefotocamera. Die laatste kennen we nog niet uit de ROG Phone-serie; voorgaande modellen moesten het steeds stellen met een groothoek- en macrocamera. Die macrocamera verdwijnt ditmaal uit beeld.

Wat het koelingsysteem betreft, zegt ASUS dat de losse koeler beschikbaar komt voor de ROG Phone 8 Pro. Die optionele koeler zou zowel lichter als smaller zijn dan voorgaande AeroActive-koelers.

Uitgelicht artikel CES Las vegas Zo volg jij nieuwe ontwikkelingen tijdens CES 2024

Prijzen en beschikbaarheid

Hoeveel we in Europa gaan betalen voor de ROG Phone 8 en Phone 8 Pro, is nog niet bekend. In de VS kost de Phone 8 1.100 dollar, terwijl de Phone 8 Pro verkocht wordt voor 1.200 dollar. Wie ook de AeroActive-koeler wenst, betaalt 1.500 dollar voor het totaalpakket.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business