Nieuws

OnePlus 12R bevat tragere opslag dan eerder gemeld

OnePlus 12R
© OnePlus
OnePlus meldt dat de OnePlus 12R toch niet het snellere UFS 4.0-opslag biedt, wat het merk eerder had beloofd. Beide opslagvarianten van de telefoon zijn gebaseerd op UFS 3.1.

Mobiele opslag wordt steeds sneller, net als NVMe-ssd’s. Eind 2022 introduceerde JEDEC de UFS 4.0-opslagstandaard. Inmiddels zijn vrijwel alle vlaggenschepen met dit opslagtype uitgerust, waaronder de OnePlus 12. In eerste instantie claimde OnePlus dat ook de 256 GB-variant van de 12R met dit snellere opslagtype zou komen. Echter, via een forumpost heeft OnePlus deze claim gerectificeerd: voor alle opslagvarianten van de 12R gebruikt het bedrijf het tragere UFS 3.1-opslag.

“Tijdens de lancering van de OnePlus 12R kondigden we Trinity Engine aan, een nieuwe set software-algoritmes die ervoor zorgt dat het geheugen en de opslag van je telefoon jarenlang snel en soepel blijft werken. Door een fout hebben we vermeld dat de opslag die door Trinity Engine is verbeterd in sommige varianten UFS 4.0 zou zijn. Ik kan nu bevestigen dat de opslag in alle varianten van de OnePlus 12R nog steeds wordt verbeterd door Trinity Engine, maar in werkelijkheid UFS 3.1 is,” meldt OnePlus-COO Kinder Liu.

OnePlus biedt in het forumbericht ook zijn excuses aan. Klanten die reeds een pre-order plaatsten voor de 12R en teleurgesteld zijn, kunnen bij de klantenservice terecht om hun order te annuleren.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 versus OnePlus 12R OnePlus 12 vs. OnePlus 12R: dit zijn de verschillen

Vloeiend voor 48 maanden

Hoewel de OnePlus 12R dus niet met het snellere opslagtype is uitgerust, is de “Trinity Engine” nog altijd present. Het algoritme houdt de telefoon langer vloeiend door de opslagconfiguratie te optimaliseren. Dit moet de telefoon 48 maanden vloeiend houden, stelt keuringsinstantie TÜV SUD.

Traag zal de OnePlus 12R bovendien niet aanvoelen. UFS 3.1 werd bijvoorbeeld ingezet op OnePlus’ vlaggenschip voor 2023, de OnePlus 11. Ook Samsung gebruikte het voor zijn vlaggenschepen. Het goedkopere opslagtype draagt bovendien bij aan de lagere prijs van de 12R. De 12R is namelijk al verkrijgbaar voor 699 euro met 256 GB opslag. Dat is ook meteen de enige configuratie in België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business