Nieuws

Xiaomi 14 Ultra: dit zijn alle specificaties én prijzen

Xiaomi 14 Ultra header
© Xiaomi
Xiaomi houdt vlak voor het MWC in Barcelona de introductie van de Xiaomi 14-serie. Ditmaal komt ook de Ultra-versie naar Europa, waarvan nu dus alle specificaties en prijzen bekend zijn.

Xiaomi brengt ditmaal alleen de reguliere Xiaomi 14 en 14 Ultra naar het Europese vasteland. Van de Xiaomi 14 zijn alle specificaties al bekend: die werd al in China geïntroduceerd. De Xiaomi 14 Ultra wordt wereldwijd geïntroduceerd tijdens het MWC in Barcelona.

Specificaties Xiaomi 14 Ultra

Eerder lekten al enkele details van de smartphone uit. Ditmaal onthult WinFuture alle details, zo ook het Europese prijskaartje van Xiaomi’s vlaggenschip voor 2024. De prijs bedraagt 1.499 euro voor de variant met 512 GB opslag en 16 GB RAM. Of Xiaomi dezelfde prijs hanteert voor België, zal moeten blijken bij de introductie op 25 februari.

Volgens de geruchtensite meet het amoledscherm van de Xiaomi 14 Ultra 6,73 inch en heeft het 120 Hz variabele beeldverversing, HDR10+ en een piekhelderheid van 3.000 nits. De tipster bevestigt dat het frame van de 14 Ultra gemaakt is van aluminium; en dus niet titanium, zoals bij sommige lekken werd beschreven.

Onderhuids heeft de Xiaomi 14 Ultra Qualcomms high-end Snapdragon 8 Gen 3-chipset, 512 GB opslag en 16 GB RAM. Dat geldt alvast voor het Europese model. De batterij heeft een capaciteit van 5.300 mAh, met 90 watt snelladen via draad en 50 watt draadloos. Ondersteuning voor Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, NFC en twee nanoSIM-simkaarten wordt eveneens genoemd.

High-end camerasysteem

Zijn grootste troef is mogelijk het camerasysteem van de 14 Ultra. In dit systeem is plaats voor vier 50MP-sensoren. Vast staat dat de hoofdcamera 1 inch groot is en met een variabel diafragma is uitgerust. Verder biedt het toestel een groothoek- en twee zoomcamera’s, met een zoombereik van 2,3x en 5x.

Xiaomi 14 Ultra camera
© WinFuture

Xiaomi’s absolute topmodel zou ook uitermate geschikt zijn voor video-opnamen. Het maakt het mogelijk om 8K-video op te nemen aan 24 fps, 4K-video met maximaal 60 fps en slow-mo-video’s neem je op aan 1.920 fps bij een resolutie van Full HD. Ook de 32 MP-selfiecamera maakt het mogelijk om 4K-video op te nemen.

Mobile World Congress

Tot nu toe heeft Xiaomi enkel wat renders van de 14 Ultra op zijn sociale media-accounts geplaatst. Ook de Belgische pagina’s maken melding van de Ultra. Het lijkt er dus op dat de smartphone straks in onze contreien beschikbaar zal zijn. Of de genoemde specificaties kloppen met de werkelijke details, is nog niet duidelijk. Xiaomi heeft de onthulling van de 14-serie gepland tijdens het MWC in Barcelona – op 25 februari, vlak voor de start van de beurs op de 26e.

mobielmwc 2024xiaomixiaomi 14xiaomi 14 ultra

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals