Nieuws

Garmin lanceert Forerunner 165 voor 279,99 euro

Garmin Forerunner 165
© Garmin
Garmin heeft dinsdag de Forerunner 165 en Forerunner 165 Music geïntroduceerd. De sporthorloges zijn per direct beschikbaar voor prijzen van respectievelijk 280 en 320 euro.

De verouderde Forerunner 55 krijgt eindelijk een opvolger: de Forerunner 165-serie. Eén van de belangrijkste upgrades is allicht het amoledscherm, dat de Forerunner 165 nog net iets makkelijker leesbaar maakt in volle zon. Het scherm is bovendien groter geworden, met een diagonaal van 1,2 inch (1,04 inch bij de Forerunner 55).

Verder kan de nieuwste versie bloedzuurstofmetingen (SpO2) uitvoeren, ook tijdens je slaap. Uiteraard beschikt het sporthorloge ook over hartslagmetingen via zijn Elevate V4-hartslagsensor.

Meer dan een smartwatch

Zoals we van een sporthorloge verwachten, biedt de Forerunner 165 meer sportfuncties dan een gemiddelde smartwatch. In het aankondigingsbericht spreekt de horlogemaker onder meer over Adaptive Race Training Plans. Deze functie biedt persoonlijke trainingsadviezen en workouts, gebaseerd op de dagelijkse trainingsgegevens.

Verder krijg je op de Garmin Forerunner 165 het trainingsperspectief van de dag te zien in een Morning Report. Daarin geeft de smartwatch je ook informatie over je hartslagvariabiliteit (HRV) en het weer van die dag.

Uitgelicht artikel Koopgids beste activity tracker De beste activity tracker in 2024

Forerunner 165 Music: voor muziekliefhebbers

Garmin biedt twee modellen aan van de Forerunner 165: de basisversie en een variant die specifiek gericht is op muziekliefhebbers: de Music. Daarmee kan je afspeellijsten van Amazon Music, Deezer en Spotify naar de Forerunner synchroniseren en lokaal afspelen. Zo hoef je geen smartphone mee te dragen tijdens het sporten.

Een bijkomend voordeel van de Forerunner 165 Music is de Audio Prompts-functie. Daarmee kan je begeleide workouts volgen of auditieve prestatiewaarschuwingen krijgen. Daarvoor moet je wel een draadloze hoofdtelefoon aansluiten, en dat kan enkel met de Music-variant.

Draadloze betalingen en meer

Draadloze betalingen zijn op beide varianten beschikbaar via Garmin Pay. Het aanbod van banken die de betaaldienst ondersteunen is in België nog wel relatief beperkt.

Goed om te weten is dat Garmins nieuwste sporthorloge compatibel is met zowel Android als iOS en werkt met zijn Connect IQ-platform. Dat laat je trainingen synchroniseren en Watch Faces installeren. Nieuw is ditmaal dat de smartwatch ook crashdetectie aanbiedt. Raak je betrokken bij een ongeluk, dan kan de smartwatch noodcontacten informeren met je exacte locatie.

De Garmin Forerunner 165 is per direct verkrijgbaar in België en Nederland. De reguliere versie kost 279,99 euro, terwijl de Music-editie 329,99 euro kost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business