Nieuws

OnePlus Watch 2 krijgt ongekend lange batterijduur voor WearOS

OnePlus Watch 2
© OnePlus
De OnePlus Watch 2 wordt op 26 februari aangekondigd, tijdens het MWC in Barcelona. Volgens de fabrikant gaat zijn tweede smartwatch tot wel 100 uur mee op één batterijlading.

De OnePlus Watch 2 volgt de niet erg succesvolle Watch op. Hoewel de batterijduur van 14 dagen een van zijn sterke punten was, viel de software tegen. Zo was het niet mogelijk apps van derde partijen te installeren. Ook bij het tellen van stappen en het meten van je hartslag maakte de smartwatch regelmatig fouten. Voor de OnePlus Watch 2 stapt het merk af van zijn eigen OS en kiest het voor Wear OS.

Dit gaat meestal gepaard met een batterijduur van een of maximaal twee dagen. OnePlus claimt nu echter dat de Watch 2 tot 100 uur meegaat op één batterijlading – oftewel: meer dan 4 dagen. De fabrikant geeft echter niet aan hoe dit bereikt is. Geldt dat voor normaal gebruik, of is dat in de energiebesparende modus? De tijd zal moeten uitwijzen of OnePlus de claim kan waarmaken.

Als de claim correct is, dan gaat de Watch 2 alvast een stuk langer mee dan directe concurrenten. Voor het gros van de WearOS-horloges die je nu kan kopen geldt een batterijduur van maximaal 48 uur – mits de always-on-modus is uitgeschakeld. Ook op de Apple Watch Series-modellen gaat de batterij vaak niet langer dan een of twee dagen mee, afhankelijk van je gebruik. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat er relatief weinig ruimte is in de behuizing voor een grote batterij. De chipsets zijn weliswaar zuiniger dan in smartphones, maar de batterij is ook een tienvoud kleiner.

“It’s time to do it right!”

In een teaser op de OnePlus Community haalt de fabrikant aan dat het “nu tijd is om het goed te doen”. Kortom: dit moet OnePlus’ beste smartwatch tot nu toe worden. Vooralsnog zijn er relatief weinig details officieel bekendgemaakt. Naast de batterijduur weten we dat de Watch 2 in elk geval een roestvrijstalen behuizing gebruikt en dat het amoledscherm wordt beschermd door saffierglas.

De prijs van de Watch 2 is nog onbekend. De eerste Watch kostte 159 euro. Smartwatches met Wear OS gaan echter niet voor minder dan 300 euro over de toonbank – Xiaomi’s Wear OS-smartwatch is daarop een uitzondering. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een antwoord: dat komt al op 26 februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business