Nieuws

Tesla België verlaagt prijzen Model 3 met 6.000 euro

Tesla Model 3
© Tesla - De standaardversie van de Model 3.
De Tesla Model 3 wordt intussen voor 39.990 euro aangeboden op de Belgische Tesla-website. Door de verlaagde prijs komt de Model 3 ook in aanmerking voor de Vlaamse EV-subsidie.

Tesla verkoopt de Model 3 tijdelijk voor €39.990, met een korting van iets minder dan €6.000. In ruil voor deze korting kan de Amerikaanse autofabrikant zijn voorraad van de Model 3 beperken. De Model 3’s die ze momenteel voor €39.990 aanbiedt, zijn namelijk voorraadmodellen. Het enige verschil tussen deze modellen is de lakkleur: parelwit of solid black.

Verder zijn de voorraadmodellen identiek: het gaat om Model 3’s met achterwielaandrijving en een bereik van 513 kilometer (WLTP). Ze zijn verder uitgerust met 18-inch lichtmetaal en ook Autopilot, zoals je van een Tesla mag verwachten, is present. Tesla koos voor het Zwart Premium-interieur.

Wil je opties toevoegen aan je Model 3? Dan moet je de voorraadmodellen aan je voorbij laten gaan. Tesla’s voorraadmodellen van de Model 3 worden geleverd zoals ze op de website worden getoond. In dit geval zijn de voertuigen zelfs al onderweg naar Europese Tesla-dealers. Zodoende hoef je niet lang te wachten voordat je de EV in bezit hebt.

Vlaamse subsidie voor EV’s

Door de prijsverlaging duikt de Model 3 onder de magische subsidiegrens van €40.000. Inwoners van Vlaanderen maken zodoende kans op een subsidie van €5.000 op de aanschaf van een EV. Je bent overigens niet verzekerd van de subsidie als je zo’n voorraadmodel koopt. De Vlaamse overheid kan slechts een beperkt aantal mensen voorzien van de subsidie.

Definitief lagere prijs Model Y

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Tesla de prijzen van stockwagens verlaagt. In januari bracht de Amerikaanse fabrikant al de prijzen van zijn Model Y omlaag naar €39.990. Niet veel later verlaagde Tesla ook de catalogusprijs van de Model Y, van €47.970 naar €43.970.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business