Motorola X50 Ultra teaser duikt op: F1-spektakel en AI-kracht

Motorola Edge 40
© Motorola
Motorola heeft via Weibo een met AI-doordrenkte teaser van de Moto X50 Ultra verspreid. Verwacht wordt dat Motorola de vlaggenschiptelefoon voor de Formule 1 Grand Prix in China uitbrengt.

De Chinese Grand Prix in de Formule 1 wordt op zondag 21 april verreden. Gezien Motorola in de X50 Ultra-teaser vol inzet op de samenwerking met de Formule 1 – moederbedrijf Lenovo sponsort de F1 – is een introductie voor 21 april het meest voor de hand liggend. In de teaservideo zien we de Motorola X50 Ultra ook enkele keren voorbijrazen. Details over de vlaggenschiptelefoon deelt Motorola niet, daarvoor moeten we wachten tot de officiële introductie.

Althans, over de specificaties wordt niet gesproken. In de video kondigt Motorola wel de lancering van Moto AI aan. Net als Apple, Google en Samsung zet Motorola vol in op AI. Tijdens het Lenovo Tech World in oktober 2023 onthulde het Chinese merk al enkele details over dit AI-systeem. Moto AI moet volgens de elektronicafabrikant de concurrentie aangaan met OpenAI’s ChatGPT en Google’s Bard. Hiervoor zou het AI-systeem eveneens een chatbot aanbieden. Ook kan de AI achtergronden maken op basis van je outfit, teksten samenvatten en foto’s optimaliseren.

Moto X50 Ultra in Europa

Motorola’s Moto X-serie is tot nu toe exclusief voor China. Het toestel komt dus waarschijnlijk niet onder die naam naar Europees grondgebied. Eerdere jaren bracht de fabrikant zulke toestellen wel onder de Edge-familie uit in Europa. Zo kwam de Moto X40 in België op de markt als de Motorola Edge 40 Pro.

Wel is het enigszins verwarrend dat Motorola plots komt aanzetten met een Moto X50 Ultra. Onder welke naam die telefoon in Europa verschijnt, kunnen we ook nog niet zeggen. In 2022 lanceerde de fabrikant in Europa wel de Edge 30 Ultra. Die werd vorig jaar echter opgevolgd door de Edge 40 Pro. Tot een Edge 40 Ultra is het tot nu toe niet gekomen. Of de Edge 50-serie wel weer een Ultra-model krijgt, zal de tijd ons moeten leren.

Intussen speculeert GSMArena dat de Moto X50 Ultra overzees arriveert als de Edge 50 Pro. Van dat toestel zijn eerder al wat specificaties gelekt. De batterij zou een capaciteit krijgen van 4.500 mAh en ondersteuning bieden voor 125W-snelladen. Details over het scherm, de chipset en prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business