Nieuws

TikTok lanceert mogelijk een foto-app, zoals Instagram

tiktok
© iStock
In de laatste TikTok-update werden logo’s en code ontdekt voor een app om foto's te delen genaamd ‘TikTok Photos’.

Instagram kopieerde eerst TikTok met hun ‘Reels’, maar mogelijks doet TikTok nu het omgekeerde. In de laatste update van de Android-app werd in de code verschillende features en logo’s gevonden die wijzen naar een nieuwe app genaamd ‘TikTok Photos’. Dit werd voor het eerst ontdekt door TheSpandroid.

Wat de precieze functies van de app zouden zijn, is niet duidelijk uit de verkregen code. Wel zal je posts van op TikTok kunnen delen met de nieuwe app, en kan je een optie aanzetten om dat zelfs automatisch te doen, zoals dat kan tussen Instagram en Facebook. Daarnaast werden een paar logo’s voor de app ontdekt in de code.

Er werd ook een nieuwe feature gevonden dat mogelijks naar de populaire app komt. Binnenkort zal je accounts kunnen ‘muten’. Dan zullen ze niet verschijnen in je feeds. Je zal kunnen kiezen of je ze enkel wil verwijderen uit je ‘Vrienden’-tabblad, of uit de volledige app-ervaring.

Uitgelicht artikel Facebook TikTok logo Ex-Activision-CEO Bobby Kotick wil TikTok kopen

Even spieken

Een app zoals ‘TikTok Photos’ zal waarschijnlijk gelijkaardige functies hebben zoals Instagram. Het is ook al langer mogelijk om foto’s te delen op TikTok. De grote appmerken kijken wel vaker eens af van elkaar. Zo stal Facebook en Instagram de zogenaamde ‘Stories’ van Snapchat, en heeft Snapchat nu ook een TikTok-achtige videospeler. TikTok wil ook meer lange video’s op hun platform, zoals YouTube.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business