Nieuws

Europese Galaxy Z Flip 6 krijgt tragere Exynos-chip

Samsung Galaxy Z Flip 6 renders
© OnLeaks
Samsung brengt deze zomer twee versies van de Galaxy Z Flip 6 op de markt: een met de Exynos 2400-chip en de ander met een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Ook krijgt het toestel een titanium frame.

Vlak voor de start van de Olympische Spelen zou Samsung zijn nieuwe Galaxy Z-reeks presenteren. Net als voorgaande jaren lijkt die reeks te bestaan uit een Galaxy Z Flip 6 en een Galaxy Z Fold 6. De vouwbare vlaggenschepen behouden niet alleen hun naamgeving, ook het ontwerp is gelijk aan hun voorgangers. Toch wordt er wel iets vernieuwd aan de behuizing. Die zou ditmaal namelijk gemaakt zijn van titanium, meldt geruchtenmaker Revegnus.

Eerder dit jaar kwam Samsung voor het eerst met een titanium behuizing op de Galaxy S24 Ultra. Ditmaal is het volgens de berichtgeving de beurt aan de Galaxy Z Flip 6. Onduidelijk is of ook de Galaxy Z Fold 6 gemaakt wordt van titanium. Dat ligt overigens wel in de lijn der verwachting: de Galaxy Z Fold heeft een fors hoger prijskaartje dan de Z Flip.

Exynos versus Qualcomm

Revegnus weet verder te melden dat er twee modellen van de Galaxy Z Flip 6 in ontwikkeling zijn. Het enige verschil tussen de modellen is de chipset. Samsungs Exynos-afdeling zou de Exynos 2400 leveren voor de ene helft, terwijl Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 de andere Z Flip 6-toestellen zal aandrijven. Vermoedelijk houdt Samsung hiervoor dezelfde verdeling aan als bij zijn Galaxy S24-serie. Dit zou betekenen dat de Europese Galaxy Z Flip 6 de iets tragere Exynos 2400 gebruikt.

Samsung Galaxy Z Flip 6
© OnLeaks

Onderhuids zijn de toestellen verder identiek. Dat houdt in dat ze geleverd worden met minstens 8 GB RAM en 256 GB opslag. Ze krijgen ook beiden AI-functies en de always-on display-functie van de Galaxy S24-serie zou ook zijn opwachting maken op de fliptelefoon.

Prijzen van de Galaxy Z Flip 6 zijn vooralsnog niet bekend. Vorig jaar kwam de Galaxy Z Flip 5 voor 1.199 euro op de markt. Het is mogelijk dat die prijs iets wordt verlaagd, net als met de Galaxy S24-reeks. Voor concrete informatie daarover zal je echter moeten wachten tot de introductie in juli.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business