Nieuws

OnePlus Nord CE4: alle specificaties op een rij

Oneplus Nord CE4 kleuren
© Agarwal
Geruchtenmaker Ishan Agarwal heeft woensdag de volledige specificatielijst van de OnePlus Nord CE4 gepubliceerd. De Nord CE4 wordt op 1 april uitgebracht.

OnePlus’ Nord CE dient al jaren als het instapmodel van de Nord-reeks. Vorig jaar kostte de Nord CE3 329 euro, vergeleken met 549 euro voor de Nord 3. Hiervoor kreeg je een toestel met een iets tragere chipset, een plastic behuizing en iets minder indrukwekkende camera’s. Ook met de CE4 lijkt OnePlus dat recept te volgen, aldus Ishan Agarwal, die woensdag alle specificaties heeft gelekt.

Specificaties OnePlus Nord CE4

Agarwal meldt dat de OnePlus Nord CE4 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3. Deze is net een stapje onder de Snapdragon 7+ Gen 3 in de aanstaande Nord 4. OnePlus koppelt de chipset aan minimaal 8 GB RAM, met een upgrademogelijkheid naar 16 GB RAM. Standaard komt de CE4 verder met 128 GB opslag, of 256 GB opslag bij de variant met 16 GB RAM.

Het amoledscherm van de Nord CE4 meet naar verluidt 6,7 inch en krijgt een 120Hz-beeldverversing. Daarin integreert OnePlus volgens de bron ook de 16MP-selfiecamera. Op het vlak van camera’s krijgt de smartphone nog een 50MP-hoofdcamera (Sony LYT-600) en een 8MP-groothoeksensor (IMX355).

De batterij van de Nord CE4 krijgt mogelijk een 5.500mAh-capaciteit, net als op de OnePlus Nord 4 en de 12R. Opladen gaat met dezelfde snelheid als de prijzige toestellen: met 100 watt via de SuperVOOC-lader.

Prijzen en beschikbaarheid

Agarwal doet geen uitspraken over het prijskaartje van de Nord CE4. Vermoedelijk ligt die net als vorig jaar rond de 329 euro voor het instapmodel. Een exacte lanceringsdatum voor Europa is nog niet bekend. Vast staat dat de smartphone op 1 april wordt gepresenteerd. Gezien dat tijdens Pasen is in veel Europese landen, kan de Europese lancering mogelijk iets langer op zich laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business